• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: já techniku déle až dlouho pečená masa činím v litinovém hrnci s poklicí v troubě. Pokud něco peču na 120 st. 3 hodiny, troubu pak vypnu, ale neotevírám, dojíždí to další dvě. Z pomalého hrnce mi to nepřijde tak dobré a taky to chci předsmažit předem v tom, v čem to jde to trouby, stejně tak na konci dopéci (někdy).
    Pomalý hrnec je fajn, ale dávám přednost málo strojům v kuchyni, teď při rekonstrukci zas něco odletělo a brzo skončím u plotny, trouba, hrnce, prkýnko a nůž. :)
    FAT
    FAT --- ---
    XCIDER: To rozhodně. Sice mám poměrně nový sporák, co má trojité sklo a kdovíco ještě, ale je jasné, že vytápět prostor PH a trouby je sakra rozdíl. Já to chtěl zkusit, byl jsem zvědavej, jestli to vyjde.
    Tak už to vím.
    :-D
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FAT: myslim ze hlavni vyhoda PH proti troube s presnym termostatem je uspornost. Z trouby utika teplo podstatne rychleji, a za nejakych 8 hodin provozu uz to nejaka ta kWh navic bude...
    FAT
    FAT --- ---
    KURE:
    KOCHANSKA_CH:
    Díky za potvrzení mé domněnky, že jsem postupoval správně. Jednoho to potěší, že není závada v jeho přijímači.
    Díky.
    Dělám takhle dlouho v troubě 13 hodinovou kachnu, takže i na takhle dlouhou dobu jsem zvyklej. Jen mě zaskočilo v tom receptu, že jsem se nedočkal výsledku dle popisu. Ale výsledek, po úpravě vytápění, byl fakt jedlej...
    Ještě jednou díky.
    KURE
    KURE --- ---
    FAT: vezmu to od konce, když nastavíš v troubě 95° a dáš do ní pekáč s poklicí, vyrobil jsi pomalý hrnec.

    Pomalý hrnec je zařízení, které dělá všechno strašně dlouho, výměnou za bezobsluznost. Tvůj 4hodinovy recept je podezřele krátký.
    Standardní použití je nandat do hrnce ingredience na guláš večer, a následující den dopoledne je hotovo.
    Díky nízké teplotě se nic nepripaluje. Ale ani neorestuje. Takže na ten guláš asi chceš zhnedit cibuli a maso na pánvi, než to vrznes do PH.
    Naprosto ideální jidlo do PH jsou eintopfy, borsče, zelnacky,..
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: Zásadní asi je, nešetřit s časem a počítat s delší dobou přípravy, třeba přes noc. Krůtu bych v CrockPotu trápila aspoň 6 - 7 hodin. Kořenovku bych dala dle toho, jak moc ju chcu rozvařit. Třeba cibule bývá už spíš jen zahušťovací hmotou, po dlouhém vaření. Mouku nepoužívám, ani ju doma nemám.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Slow cooker - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Slow_cooker

    How Slow Cookers Work | HowStuffWorks
    https://home.howstuffworks.com/slow-cooker.htm

    Slow Cooker Guide (Everything You Need to Know) - Jessica Gavin
    https://www.jessicagavin.com/slow-cooker-information-guide/
    FAT
    FAT --- ---
    Ahoj, jdu sem s velmi lamím dotazem.
    Můžete mi někdo polopatisticky vysvětlit funkci pomalého hrnce? Metodu sou-vide znám, v tom nemám problém. Mám a používám i Pappinův vynález. Ale ten pomalý hrnec...
    Nedávno jsem si našel recept pro PH. Krůtí, kořenová zelenina etc. Tři hodiny, potom přidat nějakou mouku a nechat ještě hodinu. Po třech hodinách maso jakžtakž poloměkké, kořenovka jako když jsem jí tam vložil. Musel jsem, když jsem chtěl obědvat, dát teplotu mnohem výš a přidat i čas. Potom jsem to dodělal...
    Když jsem se zajímal o to, jak ten PH pracuje, dočetl jsem se, že teplota je v něm cca 96-98°C a udávaný stupeň je jen režim, za jak dlouho dosáhne té teploty. Nepůsobí tam žádný tlak. Od toho se odvíjela moje úvaha, že když to dám do dobře těsnicího pekáče a teplotu nastavím v troubě těsně, nebo spíš +-, na 100°C, mělo by to vyhovět požadavku na funkci PH.
    Tůdle!
    Jak to s tím hrncem tedy je, prosím?
    KATIA
    KATIA --- ---
    FRENNET: Tak rýže jsou nějaké ty tisíce druhů, je myslím celkem jasné, že se to chova různě;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAREN: Tak sticky rice se dělá na páře, ne? Mám dojem, že jsme právě kvůli tomu kdysi pořizovali nějaký tefal, co to uměl, ale už je to dávno a zas tak jsme to nevyužili...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KAREN: Bez chteni vyvolat miliontý flejm o vaření ryze. Mam jasminovou a i po proplachnuti do ciste vody pri poměru 1:1 lepí. Pak basmati pri stejném postupu nelepi 🤷‍♀️
    KAREN
    KAREN --- ---
    FRENNET: Ja bych rekla, ze kdyz skoro k jakykoli ryzi pridas vic vody a varis ji dyl, tak lepi. Pripadne kdyz ji malo proplachnes...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ARMADA: To spis vedle do domácnosti tento dotaz. Jinak teda mazlavost ci sypavost ryze. Nezáleží spis na druhu nez způsobu vaření?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: měkké maso, silná tmavá omáčka, bude zítra k obědu. Já často vařím napřed. Nebo naopak v čase večeře + 20 minut hledím do ledničky v panice, nic mezi :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: jaký to bylo?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hovězí pečeně na kávě, vařím nový recept v cizím hrnci, v cizí kuchyni. Děj se vůle mroží.

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    2-2,5k max
    nadýchanou přílohovou i matlavou na kaše
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARMADA: Co od něj očekáváš a jaký máš rozpočet?
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    trošku jiný soudek, prosím

    umřel mi hrnec na rýži - hledám náhradníka
    nějaká osobní zkušenost a doporučení?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Chodím tu jak mlsnej pes a nevím co si udělat k sobotní večeři koukaje 15x do lednice kde "nic" není. V tom mě osvítí, leží tam na dne tempech, určený původně na kari co tu promovala ID Mart1nka, ale jsem línej na to dělat se s kari nemluvě o tom že mi chybí půlka ingrediencí. Podívám se na instáč, kde moje oblibená instamatka se odkazuje na jinou instamatku která opeče tempech na panvivičce s rýží, pokrájenou zeleninou a zaleje to omáčkou s limetkové stávy, sojovky, burákového másla a nastrouhaného zázvoru. Všechno jsem tu měl a je to sakra dobrý:)

    #holkanavdávání

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam