• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Rada bych to vyfotila lip, ale mam tady tmu.

    Novy brambory na masle. Hliva jako gulas s uzenou paprikou. A tvaroh je citron, pepr, hrasek, byliny a sul.


    Likviduji zbytky. Dobre likviduju. :)

    WERKA
    WERKA --- ---
    Pokusná minivárka levandulových sušenek. Vypadá to, že je spolustrávníci shledali poživatelnými....

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SUURJA: ja bych je ted docela rada rozdala, protoze jsem jich udelala asi jako pro mensi primestak. :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kuchyň roste ale vaření stále v dáli.

    SUURJA
    SUURJA --- ---
    ACIDQA: pro tohle bych teď právě šla světa kraj!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mam moc dovoleny a nevim, co s ni. Tak jsem rano jela na samosber.

    Tvarohovy knedliky s jahodama s tvarohem a jahodama.
    Hazela jsem to na talir i do sebe vidlema. Zastihl me hlad.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BERUSKA_CA: to je chata k pronajmu, co si kdo přiveze, to tu ma a odveze. Je tu jen kavovar s kafem, cukr, sul, šťáva a pul pytlicku skorice. A byl tu pulpytlik mouky 🤣
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    APRILMOUSE: Jak muze nekde v opustenych lesich nebejt vino? 🙈
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BERUSKA_CA: tu jsem cekala, ze najdu, ale ani prd! Všechno, co jsem nasla, byly pet lahve 😂
    NACITALKA: doporucuju 😂 ja z toho opelichanyho pytliku mela fakt radost 🤣
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    APRILMOUSE: Ja valela strudl (jablka ze zahrady) lahvi od vina.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    APRILMOUSE: Budu týden s dětmi na samotě v Alpách týden, dík za typ, mouku a olej pro jistotu vezmu!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Stav ztroskotání :-) Jsme v Alpach v opuštěné chaloupce 2000 m n. m. a přepadla nás celodenni bouřka a pak šílená mlha. Do civilizace je to 15 km po 12 prudkých serpentynach do údolí (cca 30 minut) a měli jsme dnes jet na výlet a cestou nakoupit, z čehož logicky sešlo. Takže pohled do lednice zoufalý (kousek sunky, zeleniny, prouzek masla, 3 bilky a 3 vejce, pul krabice mleka), zadny olej, pečivo, koření, nic, proste prázdná chalupa. A nakrmit tři krky 🤣 no nic, nasla jsem pul pytliku mouky a zapadly sacek skorice, z bilku udelala palacinky a z masla a mouky tortily a naplnim je zbytky z lednice včetně michanych vajíček. Když jsem termoskou válela tortily, pripadala jsem si jak domorodec na opuštěným ostrove 🤣🤣🤣

    MIST
    MIST --- ---
    SPIKE411: at zustane u hladke mouky a v emerice pouzije pomer 3 cups hl.mouky:1tbsp sucheho drozdi. Rozdil od polohrube mouky nepozna, nebude mit tezky kufr a bude mit vzdy dostupne suroviny i za louzi. To ti prisaham na holy pupek, ozkouseno vic jak 30+lety pokusu ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MIST: Je tady a dělá si nákupní seznam, co si musí odvézt. :)

    Jinak tmavý nejsou, ale uvnitř je to těsto upečený dost. Přijde mi, že delším pečením by se to akorát vysušilo.
    Zkusit vyšší teplotu a kratší čas, resp. zvednout teplotu na závěr pečení?
    MIST
    MIST --- ---
    SPIKE411: jestli je Americanka v Cesku, tak ma na vyber mouku. Pokud je v emerice, tak bude pect jen z hladke (pochybuju, ze by na kolace pouzila Wondru, ktera je polohruba a stoji jak pulka prasete)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SPIKE411: ja delam tyhle od Vanka, delali jsme je i v hospode na posvícení :-)
    Tlačené koláče | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/tlacene-kolace
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ACIDQA: Jo jo, taky jsem říkal, že můžou být trochu tmavší. Ta druhá várka o fous je.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SPIKE411: nechala bych je jeste chvili v troube a budou top ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: No tak z prvního plechu napravo, druhá várka nalevo.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Američanka se chce naučit péct české (moravské) kynuté koláče. Máte nějaký oblíbený/zaručený recept? Používáte čistě hladkou mouku, nebo mix hladké a polohrubé?

    Česká klasika - Kynuté koláče s drobenkou | NejRecept.cz
    https://www.nejrecept.cz/recept/ceske-klasika-kynute-kolace-s-drobenkou-r4669
    (čistě hladká)

    Klasické české kynuté koláče | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/klasicke-ceske-kynute-kolace
    (půl napůl hladká a polohrubá)

    32 ověřených receptů na nejlepší kynuté koláče a buchty | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/menu/nejlepsi-kynute-kolace-buchty
    ("Na veškeré kynuté pečené těsto je vhodná především hladká mouka. Pro velmi bohatá kynutá těsta je dobré třetinu hladké mouky nahradit polohrubou – těsto se po upečení nepropadne. Z hladké mouky lze usmažit i kynuté lívance.")
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam