• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACID
    ACID --- ---
    Sezóna sice pomalu končí, ale pár kuliček ještě dozrává

    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    MAR_TINA: Miluju tohle. Upotřebíš tam i cukety :)
    Lenivé letní těstoviny | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/lenive-letni-testoviny
    N_I
    N_I --- ---
    kolega zrobil ramen minule pondeli
    vyvar mel taky domazlen s miso

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BERUSKA_CA: vzdyt se ti to povedlo :-) ja mam video i obrazek v prvnim postu :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Cez víkend mi kamoška pomáhala triediť veci a dostala vegetariánske bryndzové halušky s tempehom a cibuľkou
    A kynutý koláč se švestkama a čiernym angreštom zo záhrady

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ me nalakal na gumbo, tak jsem ho v sobotu zkusil a musim rict, ze me maximalne prekvapilo. Chutna skvele na to, jaka mi to prisla babicovina. Oproti receptu jsem jeste pridal jalapena, dve kureci palicky a podaval jsem ho na ryzi. Rozhodne budu opakovat.

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: nezkousel a ani nemuzu... tahle velke listy salveje u nas asi nenarostou :O)) a s tema drobnejma by to byla silena piplacka :O))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Koření jednoduché - sůl, pepř, mletá paprika, kmín a majorána.

    Už jsi zkoušel šalvějové listy v těstíčku? :-)

    ZANNA
    ZANNA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tak si představuju dort pro mne!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: jezis! to vypada ŽRAVĚ! jake bylo koreni v mase? ja u tech mletych mas ted trosku experimentuju a veprove mam uz docela vychytane, ale to hovezi ne a ne... :O(

    mimochodem pro nekoho nezvykle koreni - šalvěj - do veproveho naprosto uzasne! pestuju to na parapetu za oknem a do veproveho davam vzdy par listku - je to i znamenita lecivka!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FERRYH: tak co? uz to nekdo zkusil napect? a chutnalo? :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Mletá kráva s mletým prasetem snědli hermelín.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nejlíp se griluje, když není vedro aneb jíme venku s vosama.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Nejde prilozit obrazek a video, tak zvlast

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Bananova buchta, verze s kakaem. Neni na ni nic moc k videni, ale: neni to preslazene. Pouzila jsem organicke kakao (ma silu) a je ho temer tolik, co cukru, takze buchtu sladi ty velke banany. Nadychana, vlhka.
    Mlsne tlamy si to muzou polejt cokoladou.
    Recepis zde:

    Chocolate Banana Cake Recipe-Chocolate Cake With Banana- Easy Chocolate Cake Recipe-Cake Recipes
    https://www.youtube.com/watch?v=IU9MIk5GsVs


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    _ANT_: směs můžeš narvat do čehokoliv.

    Stejně to má kořeny v turecké kuchyni a díky Osmanům to máme i na našich východních hranicích. :-D

    A turci to teď dělají takhle (dávají tam o něc víc koření, nepřekvapivě)

    AUTHENTIC TURKISH COOKING TECHNIQUE: “DOLMA” 🤩 | Stuffed Bell Peppers Recipe 🫑🍽
    https://www.youtube.com/watch?v=jAagHnYUOUE
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    _ANT_: Nic, ta směs je stejná jak na papriky, akorat jak v zimě nebyly papriky, tak se to balilo do listu, které se nakládali spolu se zelím.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak ty Holubce-Holubky:
    Hlavu zelí, lepsi je čerstvé, nove, to zimní je takove dost tuhé, si dej vařit do osolené vody. Tu hlavku varis do doby nez se začnou oddělovat listy. Jak se začnou oddělovat listy, tak je začneš odrezavat, tohle je dost dlouhém operní proces. Musi se u toho stát a oddělovat ty listy postupne, bo jak nepockas nez se lupénky oddělí, tak bude hnusnej tuhej.
    Na 0,5 mletého masa uvařis 2,5dcl ryze (nekdo dava syrovou, ale kdyz jsme to zkoušeli, tak dejte nebyla uvarena). Misto ryze muze byt i pohanka, ale i to je o zvyku.
    Smíchas vychladnutou ryzí/Pohanku s masem+soli+černým kořením+majorankou. Zabalis maso s ryzi do listu.
    Vymazes pekáč trochou sadla, na dno das syrove kysane zelí na to holubce a zase zelí. Rozmichej protlak s vodou a soli a zalij pekacek, protlak s vodou volis dle velikosti pekacku a toho kolik toho je. Ty holubce by v te vodě meli tak nejak plavat.
    Pekáč zakryjes a pec 45 minut zakryté a pak nech dojít pod pokličkou.
    Muzes to udelat i v hrnci a dusit, ale dle nasich preferencí jsou pečené lepsi.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    BAAL: stane se něco zlýho, když tu směs narvu do paprik?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam