• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    POHODAVOLE: Dělám to pokaždý trochu jinak podle toho, co je zrovna v lednici. Ale tohle je imho dost příčetnej start:

    Gumbo polévka — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1177-gumbo-polevka/

    Každopádně na rozdíl od okry, kterou koupíš v Makru nebo u svých Vietnamců, nemám filé powder, což je podle znalců pro echt gumbo nutnost.

    Jde to objednat, ale já jsem v tomhle kolenovrt a je mi líto dávat takový peníze, tak se holt spokojím s ne zcela authentickým zážitkem.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: mas pls nejaky overeny recept? Taky me to laka zkusit.

    Diky.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: Gumbo vypadá parádně, jidla z jednoho hrnce me hrozně baví! dik za tip
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vietnamci kousek od baráku měli mraženou okru, tak vyhrálo to gumbo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Noo, na paprice z čerstvých červených je dobrá klasika.
    V klubu Rádi jíme mám teď slepicu z vývaru trhanou s domácí BBQ omáčkou trochu do mexikánska.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOCKINEZ: Jestli máš nějakou počínající úrodu cuket, dýní, či patizonů, tak udělat kari.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: polévka je jasná volba. Gumbo jsem si musel dohledat, díky za tip, neznal jsem, vyzkouším.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Včera jsem koupil za lacino slepici na polívku. Ještě nemám jasno v tom, na co mám dneska vlastně chuť, ale počítám, že vývarem do začátku jeden nic nezkazí. A pak budu buď pokračovat směrem slepka na paprice, nebo udělám gumbo.

    Leda byste mne osvítili nějakým vaším osvědčeným receptem. Děkuji předem :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    ADELHAIDA: topinková bomba je skvělá

    A není to sice pomazánka, ale zapečený slaný koláč- dráteník
    A trošku lehčí verzi cuketového koláče má Vaněk

    Cuketový slaný koláč | Roman Vaněk
    https://www.rohlik.cz/chef/273-cuketovy-slany-kolac
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    NELLAS: peču quiche spíš výjimečně, ale na těch pár pokusů jsem na zatížení použila kovové příbory a fungovalo to.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NELLAS: Já těsto nezatěžuju, propíchám ho, pořádně přitisknu okraje (i trochu ohnu přes okraj formy) a na předpečený pak naleju náplň, těsto se pak zase splácne.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    NELLAS: já používám mince různých cizích měn, co se většinu času jen valí někde v šuplíku. až příště pojedu do Ameriky, snad mi ty přepečený doláče vezmou..
    ZCR
    ZCR --- ---
    FERRYH: bublinky nemusejí vadit, bohatě stačí pnutí v materiálu a tepelná roztažnost
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MIST: to bych radej nezkousel... sklenene veci pri sebemensi bublince maji tendenci pri ohrivani vybuchovat ... a ze v tech kulickach ty bublinky jsou si jeste i pamatuju :)))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MIST: Nemám doma děti.
    MIST
    MIST --- ---
    NELLAS: skleneny kulicky doma deti nemaji? zatizis s nima testo a po vystydnuti si muzou zas jit deti cvrkat.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Zkusím to nezatížené listové, listové totiž bylo v plánu, akorát v nějakém receptu chtěli zatížit i to... ty recepty jsou na můj vkus hrozně marnotratné prostě. Díky tobě (i všem) :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: rýže. když ji použiješ na předpékání jen jednou, tak je akorát ta horní vrstva trochu opečenější, ale po uvaření to poznáš jen na barvě.
    Jinak ale já se pak rozmazlila a mám kamínky na kytky z IKEA :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Vše během pár dní zkusím implementovat a případně vám sem přijdu vynadat, díky :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MUTHA: souhlas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam