• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BERUSKA_CA: on ten mak asi neni zadna veda :O)) kdyz jsem koukal jak to delala mamka, tak to bylo jednoduche - sam sice varim, ale peceni to nemam rad, na to jsem linej, se priznam, tak ber me zkusenosti jen jako zprostredkovane... :O)

    hodne na jemno umletej mak (to jemne mleti je asi dulezite! vzpominam si kam matka nadavala na novej mlynek na mak, kdyz se ji starej rozbil a nakonec si sehnala stejnej typ jako ten rozbitej od sousedky, ktere mela dva :O)
    mak pak varila s cukrem a hustou smetanou (asi 30% +?) mozna pridala lzici masla ... trosku rumu nebo esence a a nekdy nastrouhla jemne trosku citron nebo pomeranc kury ... a pak michani a vareni na mirne ohni az to bylo hodne huste ... aby to neteklo z tech buchet nebo satecku ...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    FERRYH: To zni jako skvelej napad, clovece! Akorat jsem nikdy nezachazela s makem, jdu zjistovat, co se s tim dela. Mirabelek je tu porad dost.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    zkus neco s makem ... tyhle "slivky" jsou stejne jako svestky naprosto uzasne v kombinaci s makem...
    mamka delavala treba takove obry satecky 10x10cm, uvnitr plnene makem a mirabelkama nebo svestkou ... mnaaam!
    dulezite je cast toho maku nechat v ruzku satecku volne na vzduchu, at se zapece ... mak pak ma dvoji strukturu zapecenou + pod testem mekouckou jemne nakyslou od slivek-svestek... :O))
    testo uplne obycejne jako se dava na buchty... :O))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    “Ten strom zesilel, pojd si okamzite pro kos!”
    A tak bude zitra na zakladne k snidani mirabelkovy kolac.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rajčata, říkáte? :-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se přidám k rajčatovemu šílenství

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORAETLABORA: Houbám se vyhýbám jak čert kříži, ale tahle kombinace vypadá tak lákavě…
    ORAETLABORA
    ORAETLABORA --- ---
    úlovky z chaty..na bílém víně, česneku, tymiánu. S krůtou, tu jsem teda neulovila. A jako příloha jáhly :-)

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Pokud je cerstve mlety, tak nejlepsi vec, kterou s tim muzes udelat, je pridat sul a pepr, a snist tak :-). Nejlepsi vec z dobryho teleciho je tatarak :-).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Ragú se zampionama, cibulí a smetanou, zastriknout bílým vínem a nesetrit s tymianem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    nemáte někdo dobrý recpet na něco z mletého telecího?
    Třeba něco zapečeného? Bude to chtít nějak "namočit a hodně ochutit", maso je dost suché a nijaké.
    Vysypala jsem balík z makra a bylo to změť prorostlých kousků, že jsem to semlela. Karbanátky stály za houby.
    BAAL
    BAAL --- ---
    KATIA: v pořádku, vítej ve skupině:)))
    KATIA
    KATIA --- ---
    BAAL: Tak to netušíš, jak rozsáhlá je moje zanedbanost :-)))))
    KATIA
    KATIA --- ---
    BAAL: Skvělá volba :-) Až budeš někdy rozšiřovat skupinu zanedbaných paniček, tak se hlásím do fronty ;-))
    KATIA
    KATIA --- ---
    BAAL: Jdu si oficiálně stěžovat, že nikdo z mých kolegů nepeče!!!
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    BERRUNA: to bude stejný jak paneer ne? Na litr plnotučnýho mlíka cca velkej panák citronu/octa
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: diky moc. Vypada to, ze dost dela pouziti klasickeho hrnce misto chytreho tlakoveho. Dava se tam i mrkev. Dost me to prekvapilo, ale jinak uz ho delat nebudu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Vypadá dobře.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Mno tak je to komplet, doufám že to Illuze a další bréci budou jíst, je to trochu divočina ale co už:) #holkanavdavani predstavuje ala mojito koláč základem je lemon cake, tvarohový krem z mátové pasty a rumová glazura.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Konecne jsem se vcera naucil gulas, se kterym jsem spokojenej jak chuti tak i barvou :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam