• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: ja skoro do vsech, do kterych se dava smetana.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: krémové polívky.

    CMLKA: asi jo. ještě je lučina linie a záleží na množství. Pokud je to 100g na 4 porce polévky, tak to neřeším.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    KURE: ja si to umim představit do nějaký krémový místo smetany
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: polívka? do jakých polívek dáváš lučinu?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAR_TINA: a prej ze ricotta je min kaloricka ci co...
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    vegan holubky před uvařením

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Telecí ossobuco.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ACIDQA: Pulka Nyxu ti bude mlatit lzici na dvere!
    KATIA
    KATIA --- ---
    BERUSKA_CA: Jsem místní a taky jsem to neznala ,-)
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    ACIDQA: Tak to by bylo báječný! :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Klidně se zeptej! :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Dekuju vsem, jak vite, nejsem uplne zdejsi a marne jsem tu lovila v mozku kontext :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: všechno jde vylepšit lučinou :)
    pomazánka, polívka, cheesecake, omáčka, salát ....
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Paloučkem nebo lučinou vylepšuju zeleninová pyré.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: :))) dvě balení lučiny (á 100 g) s obchodním názvem pro Lidl Palouček :D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BERUSKA_CA: Palouček je "fejk lučina" z Lidlu, takže čerstvý sýr. Předpokládám, že se myslí kostka v alobalu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ACIDQA: Co jsou “dva paloucky”?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: myslela jsem, že ty ostatky šoupnu upéci s ostatním. Uvidím, různě otestuju.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: myslim, ze to spis nez rajce ale chce fakt ten koncentrat… protlak. Resp. S cerstvym rajcetem to bude proste jina chut. Dobra, ale jina. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: omáčku rozhodně udělám. Už máme dýně a ještě máme rajčata.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Omáčku si znamenám. :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Vikend za mnou.

    Polovykosteny minikure peceny na plocho a brambory, co jsem privezla a zapomnela na ne. Supr, protoze se to upeklo najednou v troube a nebyl bordel.

    Salat ala moji sousedi (vietnamci, vari supr)…takova jako asie ze zbytku. Redkev, mrkve, kysely mango, co nikdy nezmekne. Naky vyhony, buraky a krevety na palivo. Zalivka je takova od oka: stava z limety, zbytek citronu, rybi omacka, hnedej cukr, trochu octa a suseny chilli.

    Za zminku ale stoji ta omacka na testovinach. Ta se vam bude hodit. Pecena dyne s pecenym cesnekem, cibuli, soli, bylinama, striknuto olivacem. Po upeceni rozsmelcovat tycakem a pridat dobrej rajcatovej protlak, trochu citronu a dva paloucky. Pred podavanim jsem to naredila vodou z testovin a posypala liskama na slanine a pistaciema. Dala bych vlasaky, ale ty, co jsem prinesla z dnesniho pychu jsou jeste mokry.
    Zejtra to naredim na polivku nebo pridam vejce a krupici a udelam noky.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SUURJA: to je realizovatelny. Ja stejne nejradsi varim tak, ze prijde nekdo, kdo to sni, abych to nemela na vic dni. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam