• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    HOWKING: tsivle ja kdyz si koupim cerstvej chleba, rohlik tak kdyz vylezlu z kramu tak bud ukousnu patku nebo ten rohlik celej sežeru. dělá mi to radost a potěšení a tak by to mělo bejt.
    GALE
    GALE --- ---
    HOWKING: On je problém jíst na veřejnosti? Co by se mělo nosit ze supermarketu jiného než jídlo? Jak se poznají "vlastní zásoby"? Jsou lepší vlastní zásoby nebo majonézová bageta? Samé otázky...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    HOWKING: U nás do řeznictví chodila legendární paní - u pultu vzala plátek sekaný a než došla zaplatit ke kaše, lupla to tam v celku. Na chodník by to nevydržela.

    Jinak by ses divil, kolik lidí s nadváhou nejí - nefunguje jim metabolismus, tělo ukládá každej prd, takže tohle dogma, že nejíst = byt hubený, je naprostej a nebezpečnej bullshit.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HOWKING: tak na to mam chut, proto jsem si to koupil, ne? A proto to snim :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VALOR: Jako docela ho chápu. To jste lidi nejedli týden, že se pouštíte do jídla už při východu ze supermarketu, při čekání na mhd a vůbec kdekoli na veřejnosti a ještě vlastním jídlem "z zásob, co kdyby někde venku přišel hlad" (pokud to není předzahrádka restaurace, kde ani tak nejde o jídlo, jako o společenskou událost)
    PS: A pokud si těch nenažranců všímáte jako já, tak jste si jistě všimli, že hubených lidí mezi nimi fakt není. (já téměř nejím, tloustnu jen z vody a vzduchu...)
    VALOR
    VALOR --- ---
    Právě se mi na ulici vysmál cizí chlap že jsem s chutí za chůze svačil jitrnici. Vykřikoval něco jako to jsem ještě neviděl: ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    V Lidlu meli v akci lososa, tak jsem ho kus na tri dny pohrbil.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: Muž by chtěl, abych vařila některá jídla furt dokola, zejména ptáčky, boloňské ragú, lečo a kuře s rýžou. :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: JoJo. Má svůj vlastní “filtr”. Mne se to líbí :-) poznas je hned.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to si vzdycky rikam u tvych jidel ;)

    KASUMI: si rikam, ze to vypda, ze varim porad to samy dokola. A je to trosku pravda. :))


    RUTHLESS: zvlaste ty nocni jidla foceny pod svetlem z digestore :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: proste to ma jeji styl :) krasny, chutny fotky :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: ma to takovej filtr, vid? :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ACIDQA: ani nemusim videt ID, tvoje fotky jsou proste jasny :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Černá je prý dole někde, nechtěla jsem v tom v práci hrabat.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: vypada to pekne - pak prosim poreferuj jak chutaj ty jine druhy hlivy ... ja jedl zatim jen plicni a ustricnou a tyhle barevne teda vubec neznam.

    vidim 4 druhy hlivy? neinzerovali ze davaji vzdy 5 druhu hub?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Stavila jsem se pro první objednávku. Houby jak zákusky. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Zvěřiny se vůbec neboj!
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Dostala jsem kančí žebra. Marinovala 24h, pekla pomalu 2h a pak 30 minut pod grilem. Příloha čerstvý kolínský chleba a plzeňský nefiltr. První divočina a prý se nemám bát a pokračovat.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: Jednoslovně: nááádhera!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Vikend dobrej.

    Tmavy hriby, kapusticky na zadickach (nejim, ale je to rychly, vdecny, komu to dam, ten to miluje), snidane konecne doma v my kuchyni (strudl z padavek :) 🖤 a vyzkousela jsem tu omacku z peceny dyne s modrym syrem a orechama a je to dobry (to teda bylo predem jasny).

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: když to dáš k červené, zčervená všechno. Takže ty zlaté a další bych nakládala zvlášť.
    Dělám nálev 2 díly octa (rýžový, jablečný, bílý vinný) a 1 díl cukru, přivedu skoro k varu, aby se cukr rozpustil, ochutná, kdyžtak dosladím, trocha soli. Zaleju tím zeleninu ve skle. Druhý den je k jídlu. Když to moc křupe, protáhnu to myčkou na 70 st. Když je to měkké (bílá ředkev je), nechávám syrové. Skladuju v lednici.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Já tu teď dumám, co s různobarevnou červenou řepou. Čím to vymazlit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A tedy naložená mrkev, ředkve, cibule a dušené hovězí.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Acidqa mě inspirovala a tak jsem naložila mrkev a ředkev.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam