• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    XAJA
    XAJA --- ---
    KCN2: dakujem za inspiraciu. toto som fakt nepoznala, a taketo veci milujem. takze po googleni som skusila zhruba tento recept: https://prachaticky.denik.cz/ctenar-reporter/upecte-si-vybornou-staroceskou-litinu-a-poslete-nam-svuj-recept-20220408.html
    a skvele.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    KCN2: co to je?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KCN2: Jestli je to to, co si myslim, tak na Pribramsku se tomu rika bac. Jako dite jsem to miloval, pekla to babicka.
    KCN2
    KCN2 --- ---
    Recept z jižních čech....staočeská litina...u nás liťák

    KCN2
    KCN2 --- ---
    Ízy na neděli Aglio Olio jen místo špaget jiné těstoviny

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Husa probehla.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Drůbež svatého Martina. Husa byla včera v hospodě, dnes kachní prsa s teplou zeleninou.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pečená dýně, feta a skvělá papriková salsa.

    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    podzimní oranžová klasika

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SAMOUT: Ne, tento je uloven v rybárně.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tunak je z ty lidl akce? Taky nad tim premyslim...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pátek. Tuňák v sezamu, pečené cibule, bramborové čipsy a pyré z pečené máslové dyně s cibulí, česnekem a parmezánem.

    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Tohle je stejně moc hezká tradice

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    HOWKING: Tak spěchají domu z Poruby na Dublinu vole. Ne z lednice do pokojicku.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd ,-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    snídaně se fotí dobře

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z uzenýho vývaru, krom zelňači, třeba smetanová hrachová s pancettou. Fotit se to moc nedá.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: jo a v tentokrát my nešla rozmixovat dýně, byla pečená a moc suchá, tak jsem ji mixovala s tou smetanou a přidávala do horkého karamelu po lžících směs. A taky to šlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    200 g dýňového pyré z dýně bez slupky, spíš vlhčího, rozmixovat do hladka.
    100 g hnědého cukru, roztavit na karamel
    do karamelu vmíchat 100 ml 12% smetany a vařit dál - prostě smetanový karamel.
    A do toho po částech vmíchat dýňové pyré, horké nalít do sklenice, uchovat v lednici.

    Mně vychází chutný tenhle poměr, ale lze experimentovat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    je čas na dýňový karamel :)

    N_I
    N_I --- ---
    winter is coming

    takže vývar do mrazáku a trochu polévky vedle, rozvar z šunkových odřezků, naházeno také na kaši s cheddarem

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BARA_ONLY_ONE: To jsou jednoduché umami lívance z vajec a LSD (lahůdkové sušené droždí). Našlehám od oka, aby těsto bylo o něco hustší, než palačinkové.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mohu se zeptat, co se skrývá v těch plackách? Vzhledem k ostatním pokrmům tipuji, že nebudou z mouky a brambor, a hodila by se mi inspirace na další přílohu. Díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam