• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ale to vypadá lákavě! ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí smotek se slaninou z CrockPotu, kapustky a žampiony.

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    APRILMOUSE: ta slivka bude v pečivu mnohem méně aromatická, musíš si ji tam záměrně "načichat". Rum (Tuzemák) je mnohem patrnější. Ono rum-nerum, když k nám přijede rodina z Německa nebo Anglie, vždy si několik lahví tuzemáku odváží.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    RUTHLESS: no, jakoby hlavně není to rumový, no :D nijak to tam na chuť cítit není, ale na čuch se mi zdá, že trochu jo :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    APRILMOUSE: Jaký to je?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ... když už se rozhodnete péct, rozsviťte si v tý kuchyni pořádně. Nebo dopadnete jako já, která jsem do těsta na bábovky místo rumu nalila domácí slivovici v lahvi od rumu. :D Dala jsem jí tam dost, at to pěkně chlapcům voní.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    upekla jsem (si) finské korvapuusti, nutné jíst s mlíkem, jak jinak :)

    ACID
    ACID --- ---
    Rychlovka ze zbytků

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    XCIDER: to se jmenuje Aš reště :))
    takhle vypadá v Esfahanu, ale všude to mají vícemeně stejný, taky jsem ji teď měla asi 6x v Íránu, je luxusní, bohužel nevím přesně ty bylinky jejich, ale oliváč s mátou a syrovátka tam je
    PS:můžeš na ní zajít do karlína do Aubergine, Ata ji má v menu a je to taky kuchař z Teheránu
    مطعم الباذنجان الفارسي (الإيراني) - Menu - Předkrmy - ChoiceQR
    https://auberginerestaurant.cz/online-menu/section:menu/starters-and-vegetarian-meals

    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GRANTORINO: v kombinaci s tim termehem na pozadi mi to pripomelo naprosto skvelou bezejmennou polevku z bistra na teheranskem predmesti. tam teda krome spenatu byly nejspis nejake lusteniny a obcas kus makaronu...

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    A dneš už lehčí k večeři špenátová polívka :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak když jsme u toho červeného zelí ,-)

    Dnešní pečené vepřové koleno.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nedělní kachna, samozřejmě udělaná od soboty pomalu. Sorry za obyčejnou prezentaci, kvůli hladovým stravníkům nebyl čas si s tím hrát....
    Nacpala jsem dovnitř pomeranč, takže nic speciálního, ale mělo to úspěch.

    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: a samozrejme paprikase a perkelty
    XAJA
    XAJA --- ---
    DOCKINEZ: gulase, kapusta (zeli), fazula. a mam ju rada na vajicka.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BUNDA: 200 g jemně strouhané bulvy, dva žloutky, z bílků sníh, trochu sole. V mikrovlně cca 4,5 minuty. Používám knedlovací nádobu z Tescomy.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: celerový knédl mě zaujal, podělíš se o recept?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Šak nefotím do kuchařky na tlusté křídě. :-D
    Dík.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: předpokládám, že ten přelitý knedlík si krapet vyčítáš:D

    haha sranda

    je to geniální!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nedělní zvěřinové hody u Kočanských. Jelení kýta ležela dva dny v mořidle z kefíru, pravých poctivě odvařených povidel a čerstvě mleté směsi koření. Přes noc upečeno v CrockPotu na cibuli, povidlech a zbytku marinády. Omáčku jsem zjemnila trochou smetany. K tomu blanšírovaná růžová cibule a mrkev, lehce opečeno na přepuštěném másle a celerový knedlík.
    Chválím povidla Šufan!

    ACID
    ACID --- ---
    Snídaně

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam