• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    APRILMOUSE: ta slivka bude v pečivu mnohem méně aromatická, musíš si ji tam záměrně "načichat". Rum (Tuzemák) je mnohem patrnější. Ono rum-nerum, když k nám přijede rodina z Německa nebo Anglie, vždy si několik lahví tuzemáku odváží.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    RUTHLESS: no, jakoby hlavně není to rumový, no :D nijak to tam na chuť cítit není, ale na čuch se mi zdá, že trochu jo :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    APRILMOUSE: Jaký to je?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ... když už se rozhodnete péct, rozsviťte si v tý kuchyni pořádně. Nebo dopadnete jako já, která jsem do těsta na bábovky místo rumu nalila domácí slivovici v lahvi od rumu. :D Dala jsem jí tam dost, at to pěkně chlapcům voní.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    upekla jsem (si) finské korvapuusti, nutné jíst s mlíkem, jak jinak :)

    ACID
    ACID --- ---
    Rychlovka ze zbytků

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    XCIDER: to se jmenuje Aš reště :))
    takhle vypadá v Esfahanu, ale všude to mají vícemeně stejný, taky jsem ji teď měla asi 6x v Íránu, je luxusní, bohužel nevím přesně ty bylinky jejich, ale oliváč s mátou a syrovátka tam je
    PS:můžeš na ní zajít do karlína do Aubergine, Ata ji má v menu a je to taky kuchař z Teheránu
    مطعم الباذنجان الفارسي (الإيراني) - Menu - Předkrmy - ChoiceQR
    https://auberginerestaurant.cz/online-menu/section:menu/starters-and-vegetarian-meals

    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GRANTORINO: v kombinaci s tim termehem na pozadi mi to pripomelo naprosto skvelou bezejmennou polevku z bistra na teheranskem predmesti. tam teda krome spenatu byly nejspis nejake lusteniny a obcas kus makaronu...

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    A dneš už lehčí k večeři špenátová polívka :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak když jsme u toho červeného zelí ,-)

    Dnešní pečené vepřové koleno.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nedělní kachna, samozřejmě udělaná od soboty pomalu. Sorry za obyčejnou prezentaci, kvůli hladovým stravníkům nebyl čas si s tím hrát....
    Nacpala jsem dovnitř pomeranč, takže nic speciálního, ale mělo to úspěch.

    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: a samozrejme paprikase a perkelty
    XAJA
    XAJA --- ---
    DOCKINEZ: gulase, kapusta (zeli), fazula. a mam ju rada na vajicka.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BUNDA: 200 g jemně strouhané bulvy, dva žloutky, z bílků sníh, trochu sole. V mikrovlně cca 4,5 minuty. Používám knedlovací nádobu z Tescomy.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: celerový knédl mě zaujal, podělíš se o recept?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Šak nefotím do kuchařky na tlusté křídě. :-D
    Dík.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: předpokládám, že ten přelitý knedlík si krapet vyčítáš:D

    haha sranda

    je to geniální!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nedělní zvěřinové hody u Kočanských. Jelení kýta ležela dva dny v mořidle z kefíru, pravých poctivě odvařených povidel a čerstvě mleté směsi koření. Přes noc upečeno v CrockPotu na cibuli, povidlech a zbytku marinády. Omáčku jsem zjemnila trochou smetany. K tomu blanšírovaná růžová cibule a mrkev, lehce opečeno na přepuštěném másle a celerový knedlík.
    Chválím povidla Šufan!

    ACID
    ACID --- ---
    Snídaně

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Hmm lečo… to mi trochu připomnělo tenhle recept. Musím zase uvařit.
    Chicken Breasts With Peppers, Tomatoes and Saffron Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/4535-chicken-breasts-with-peppers-tomatoes-and-saffron

    INGREDIENTS
    Yield: 4 servings
    • 2 tablespoons olive oil
    • 3 cups cored seeded sweet red, green and yellow peppers, cut into thin strips
    • 1 cup thinly sliced onions
    • 1 tablespoon finely chopped garlic
    • Salt and freshly ground pepper to taste
    • 1 cup canned crushed tomatoes
    • ¼ teaspoon saffron stems or ½ teaspoon turmeric
    • 2 tablespoons butter
    • 4 boneless skinless chicken breasts, about 1¼ pounds
    • 1 tablespoon finely chopped shallots
    • ¼ cup dry white wine
    • ¼ cup fresh or canned chicken broth
    • 4 tablespoons finely chopped parsley

    PREPARATION
    1. Heat the oil over medium high heat in a skillet. Add the peppers, onions, garlic, salt and pepper. Cook, stirring, about 3 minutes or until crisp tender. Then add the tomatoes and saffron. Cover and simmer 10 minutes.
    2. Meanwhile, melt the butter in a skillet large enough to hold the chicken breasts in one layer. Season the chicken with salt and pepper. Cook over medium heat until lightly browned, about 4 minutes. Turn the pieces, reduce the heat and cook about 5 minutes or until done. Do not overcook. Transfer the chicken to a warm platter and keep it warm.
    3. Add the shallots to the skillet and cook until wilted. Do not brown. Pour in the wine and scrape the bottom with a wooden spatula to dissolve any brown particles that may cling to the bottom of the skillet. Reduce the wine almost completely and add the chicken broth. Let this cook until it is almost totally reduced. Add the chicken breasts and any liquid that may have accumulated. Add the pepper and tomato mixture, bring to a simmer and add the parsley. Serve with rice.


    (Akorát teda kde to byť jen trochu jde, nahrazuju prsa stehenními řízky.)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční rybí Eintopf. Treska maskovaná v leču.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam