• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kynuté povidlové koláče s posypkou a makovky plněné čokoládou.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: jednoznačně

    The Borsch
    https://theborsch.cz/

    A máš tam několik variant - klasický masový s řepným kvasem, nějaký vegetariánský a nějaký aktuálně sezonní. Plus k tomu pampušky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mno jo, tak dneska ta rybka, hranolky a níže zmiňovanej salát + bokem dresing k bramborám, aby to nebylo suchý.

    Session IPA z Lidlu nenadchla, ale ani neurazila.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: ještě teda používám ne jenom jako pasírovný rajčata ze sklenice, ale sugo al pomodoro con basilico z Lídla.. takže je v tom i bazalka.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    POHODAVOLE: já ty lilky napicham vidlickou trochu ze všeh stran, aby nebouchly v troubě, pak je tak 3-6 hodin necham na 200° péct na plechu, prostě se o ně nestaram, jednou otočim někdy, ale někdy ani ne... /což jsem udělala už včera/

    podle času je někdy oloupu, ale někdy ne, teď měly tu slupku už pěkně vyměklou, takže jsem ani neloupala.
    trochu to pokrájím na menší kusy a hodim na pánev a dneska jsem to jenom zakapala oliváčem, osolila trochu a povařila,
    trochu pasírovaných rajčat ze sklenice a došel mi česnek, tak jsem do toho kydla dvě lžíce červenýho pesta na ochucení a hotovo
    není zač :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GRANTORINO: jak se pls dela ta kase?

    Diky.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    občas když jsem na oběd sama, tak mám chuť jen na takové nenáročné vegetariánské jídlo jako je kaše z lilku a rýže...

    FAT
    FAT --- ---
    SPIKE411: Jo, domněnka správná. :) A díky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FAT: Jelikož neuvádíš město, tak předpokládám myslíš v Praze. :)
    Kavárna Liberál na P7 každou neděli dělá solidní boršč plus jejich domácí briošky. A točí Únětice.
    Jinak možná bych koukal po nějakých nově otevřených ukrajinských místech?
    Popř. další tipy asi tady: [Kam nejen v Praze s dámou na jídlo? Doporucene podniky a odstrasujici pripady ...]
    FAT
    FAT --- ---
    Poraďte, prosím, kam zajít na echt dobrej boršč? Mám na něj chuť už dlouho, ale pro jednoho se nevyplatí zapínat sporák...
    Díky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DOCKINEZ: Ha! Dneska jsem přinatrefil na pro mě zatím asi nejlepší využití uzený papriky:

    Sešlo se mi v chladničce bílý hlávkový zelí (půlka hlávky), mrkev, cibule... a zejtra je beztak postní den, tak si říkám, že na zejtřek spáchám nějakej zeleninovej salát, když stejně bude ryba. Tak udělám základ a lá coleslaw, a protože v lednici byla i jedna větší červená kapie, která nebyla úplně ve 100% kondici, aby vydržela do soboty, nakrájel jsem ji najemno a vrznul do salátu taky. A ta přidaná papriková chuť mě po ochutnání navedla k tomu, že jsem tam nasypal docela dost maďarský uzený papriky, zamíchal, dal lžičku, dvě... JO! Tak tohle bych mohl, to se povedlo.

    Já tu uzenou papriku snad nakonec vezmu na milost :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FERRYH: je hořká, ale třeba já ji zvládnu sníst i jen tak. No a po tý tepelný úpravě teda není hořká skoro vůbec, spíš jen tak lehce pikantní :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FERRYH: Je to hořký. Min ale je :-) nedělej to
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jak to chutna (cervena cekanka) netroufl jsem si na ni... normalni mi silne NEchutna - na me moc horka - brrr! (a to mam rad Fernet!!) :O)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KOCHANSKA_CH: :D :D jo, to je přesně ona :D Radicchio :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Myslíš tu červenou hlávku s italským jménem, co se blbě hledá na samoobslužné pokladně? :-)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FERRYH: tyhle houby jsou moje topky, a nejlepší jsou v rizotu:)

    a když už jsme u toho rizota, tak v Lidlu na mě zajukala červená listová čekanka, takže... mňam :) čekankové rizoto dneska.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Však voni ale nejsou papeženec a jedou to ze zdravotních důvodů, ne? Zas maj pak po zbytek roku frei :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: tak ja to drzim ciste 46 dni. komplet. i nedele.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když jsem držel velikonoční půst poprvé, nikdo mi neřekl, že půst od masa je akorát v pátek a ve středu. Já to držel durch po všechny dny, samozřejmě kromě nedělí, kdy slušný papeženec naopak hledí půst nedržet.

    Ke konci jsem měl pocit, že mi na zádech začínají růst šupiny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam