• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    FINSON: tyčákem kaše jde, ale musí se použít nástavec tohoto typu

LOVE_DALI: KOCHANSKA_CH: GINGERCAT: néééééé, takhle se nekyselé potraviny nezavařují, to se nesmí zavařovat jako kompot nebo marmeláda, když nemáš zavařovací tlakový hrnec, tak se to musí zavařit nadvakrát - tyndalizace

GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LOVE_DALI: a necháváš to takhle nebo ještě nějak zavařuješ? Já zatím vývar jen mrazím a tohle vypadá lákavě :-)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    DOCKINEZ: Já si na to taky brousím zuby. Ještě jsme se k tomu nedostal. Teď jsem dodělal hovětí s mrkví a hráškem.
    Vejvar jako základ :)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hmpf, neříkal jsem vedle, že mám super plecko na umletí? Tak už je jasný, co z něj bude. Holanďák ftw!

Vodu jsem nikdy nedával, jen mlíko, ale co tak koukám na recepty, tak mě překvapuje, kolik lidí nedává muškátový květ?! Jak jako bez muškátovýho květu, vždyť to bude úplně jinde ta chuť... zajímavé.
    ENDER
    ENDER --- ---
    FINSON: Co si pamatuju, kucharka mi kdysi doporucovala do toho vmichavat led.
    KOCHANSKA_CH: Kdo nekdy nevyrobil tycakem lepidlo misto bramborovy kase, at hodi kamenem!
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Díky :-) V receptu bylo nějak moc vody do masa, že se to prý spojí - dodržel jsem přesně poměr a sice se to spojilo, ale celkem to teklo, nedrželo to tvar a strašně se to lepilo, i na mokré ruce, nakonec jsem to nabíral a obaloval dvěma lžícemi a dost u toho špačkoval... jinak výsledek byl pak překvapivě v pohodě, jenom nebýt takové cesty k němu... :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Stane se, tyčák umí s bramborovým škrobem divy. :-) Holanďáky pěkný moc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Moje životní premiéra: Holandské řízky. Plno věcí blbě, ale to vychytám. Dnes to bylo utrpení, ale zase je toho zásoba až do pondělka, za to mi to patlání se s tím stálo. I kaši jsem dnes poprvé zkusil vzít tyčákem a byla to chyba - i když byla bez hrudek, to jo.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Dýňová hokaido polívka k večeři včera

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Grilovaná hovězí svíčková "Hawai". :-D

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: To nech ležet. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: už mám asi v pátek v hlavně vymeteno, vůbec nevím, co ti odpovědět ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Plnila jsi každou trubku? :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Penne s mletým hovězím.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    K snídani šakšuka, k obědu prostý salát s rybičkama a trochou sýra.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Růžový pstruh a další barvy prvního březnového pátku.

VELCORO
    VELCORO --- ---
    Od kamarada jsem dostal spoustu koreni z Egypta, tak jsem v tom tu rostenou vymachal. Malem me to zabilo, ale co uz. Bylo to skvely.

APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Cizrna na paprice :)

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: já bych si to dala, mám ráda tyhle omáčky k masu :)) a rýži k tomu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DR_NIKITA: RUTHLESS:

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
    US $1.99 86%OFF | Small Person Elevator Bracket Kitchen Pot Lid Raiser Prevent Soup From Overflowing Silicone Pot Lid Holder Cell Phone Holder
    https://a.aliexpress.com/_Ezf8NId

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: nějaká vtipná izraelská firma. Snad monkey business?
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    RUTHLESS: https://images.app.goo.gl/jiegkYxteu8c143C7
    Našla jsem to jen na tomhle silenym eshopu, u nas k sehnani ve tvaru chilli papricky nebo kureciho stehynka :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam