• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOFNAK: Tak ja mam velkej pultak, ono kdyz tam clovek na podzim dava dve jehnata a pulku danka, tak potrebuje prostor :-). Navic ja delam vyvaru vetsinou velkej hrnec (ve finale ho je treba 4 litry), takze sklenice by se mi nemely sanci vejit do lednicky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GENEVIEVE: já ho dávám do sáčku a ten do tetrapacku od mléka (ten podrží tvar). A část si tedy dávám do sáčků na led a z nich ho pak používám pod maso a do omáček.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SAMOUT:do mrazáku jediné v IKEA pytlíku :D

    Ale my ho taky dáváme do lednice ve sklenících. Měsíc vydrží úplně v pohode.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Asi záleží, kde má člově více místa. Já vývar silně redukuji a dávám do malých krabiček do mrazáku, nicméně zavařený do lednice - to příště na část vývaru zkusím.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Teda nechci vam kecat do zivota, ale s vyvarem se dela neco jinyho, nez ze se naleje do plastovy krabicky, popise a vrazi do mrazaku?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: ses si uplne jista? ono se to totiz znova ohreje... a pak se to teda muze roztazenim zas odchlipnout... ja bych to teda neriskoval... kdyz uz, tak samostatne a ve vycistene mycce...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAREN: Tak ty sklenice s vývarem už jsou vzduchotěsně přicuclý, když do myčky jdou. Nějaké kontaminace mydlinama se nebojím.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KOCHANSKA_CH: Eee já o "zavařování" v myčce už něco slyšela, ale to se dělá regulérně s nádobím a nějakým tím... žejdlíkem přípravků?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Celerová polévka nebo krém...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřové žvýkací svaly na víně, zbytek brokolicového pyré a měsíce.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Přidám k nádobí na horkej program.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: zavaříš v myčce?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LOVE_DALI: Dělám to stejně a po vychladnutí to ještě "zavařím" v myčce. Pak do lednice, v zimě na balkon.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LOVE_DALI: aha, tak lednice, to je na místo ještě horší varianta, zůstanu u toho mražení :-)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    GINGERCAT: Nejdřív vyvařím sklenice, pak naleju horkej vejvar a nechám venku zacucnout. Pak do lednice a hotovo :)
    Tady jsem koupil hovězí žebro na vejvar (teda měli to značený jako na polívku, ale byl to megamacek :D). Okořenit (dávám jenom sůl a pepř), kořenová zelenina a do trouby.
    Pak do hrnce a přes noc nechat táhnout.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LOVE_DALI: a necháváš to takhle nebo ještě nějak zavařuješ? Já zatím vývar jen mrazím a tohle vypadá lákavě :-)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    FINSON: zalezi kolik vody jsi mel v tom mletem, kupovane balene byva plne vody kvuli vaze.
    ENDER: led se pridava proto, aby se ti nelepil tuk z masa na mixer a lip se to tim pomlelo.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    DOCKINEZ: Já si na to taky brousím zuby. Ještě jsme se k tomu nedostal. Teď jsem dodělal hovětí s mrkví a hráškem.
    Vejvar jako základ :)

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hmpf, neříkal jsem vedle, že mám super plecko na umletí? Tak už je jasný, co z něj bude. Holanďák ftw!

    Vodu jsem nikdy nedával, jen mlíko, ale co tak koukám na recepty, tak mě překvapuje, kolik lidí nedává muškátový květ?! Jak jako bez muškátovýho květu, vždyť to bude úplně jinde ta chuť... zajímavé.
    ENDER
    ENDER --- ---
    FINSON: Co si pamatuju, kucharka mi kdysi doporucovala do toho vmichavat led.
    KOCHANSKA_CH: Kdo nekdy nevyrobil tycakem lepidlo misto bramborovy kase, at hodi kamenem!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam