• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Všechny polívky dělám z domácího vývaru. Vývar připravuju aspoň jednou týdně. To je základ.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SAMOUT: mam to v podstate stejne, jen mam jeste zamrazenou jablečnou stavu ve dvoulitrovych petkach. Nic sklenenyho do mrazaku nedam, to by v tu chvili prasklo:)
    Na druhou stranu me kolikrat udivuje, jak moc se vyvary delaji do zasoby. Ze by h je daval pod kazdy maso nebo do kazdy polevky, to u nas ne. Co tak vzpominam, vzdy neco zamrazime, ale fakt spis hooodne zredukovane tri, ctyri male pytlicky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SAMOUT: Máme, nově, velkou dvoukřídlou lednicu. Vývaru bývá tak 5 sklenic a spotřebuju je obratem, pak zakládám do CrocPotu novej.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Smarja my ještě pořád máme v mrazáku tu půlku berana...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOFNAK: Tak ja mam velkej pultak, ono kdyz tam clovek na podzim dava dve jehnata a pulku danka, tak potrebuje prostor :-). Navic ja delam vyvaru vetsinou velkej hrnec (ve finale ho je treba 4 litry), takze sklenice by se mi nemely sanci vejit do lednicky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GENEVIEVE: já ho dávám do sáčku a ten do tetrapacku od mléka (ten podrží tvar). A část si tedy dávám do sáčků na led a z nich ho pak používám pod maso a do omáček.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SAMOUT:do mrazáku jediné v IKEA pytlíku :D

    Ale my ho taky dáváme do lednice ve sklenících. Měsíc vydrží úplně v pohode.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Asi záleží, kde má člově více místa. Já vývar silně redukuji a dávám do malých krabiček do mrazáku, nicméně zavařený do lednice - to příště na část vývaru zkusím.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Teda nechci vam kecat do zivota, ale s vyvarem se dela neco jinyho, nez ze se naleje do plastovy krabicky, popise a vrazi do mrazaku?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: ses si uplne jista? ono se to totiz znova ohreje... a pak se to teda muze roztazenim zas odchlipnout... ja bych to teda neriskoval... kdyz uz, tak samostatne a ve vycistene mycce...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAREN: Tak ty sklenice s vývarem už jsou vzduchotěsně přicuclý, když do myčky jdou. Nějaké kontaminace mydlinama se nebojím.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KOCHANSKA_CH: Eee já o "zavařování" v myčce už něco slyšela, ale to se dělá regulérně s nádobím a nějakým tím... žejdlíkem přípravků?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Celerová polévka nebo krém...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřové žvýkací svaly na víně, zbytek brokolicového pyré a měsíce.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Přidám k nádobí na horkej program.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: zavaříš v myčce?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LOVE_DALI: Dělám to stejně a po vychladnutí to ještě "zavařím" v myčce. Pak do lednice, v zimě na balkon.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LOVE_DALI: aha, tak lednice, to je na místo ještě horší varianta, zůstanu u toho mražení :-)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    GINGERCAT: Nejdřív vyvařím sklenice, pak naleju horkej vejvar a nechám venku zacucnout. Pak do lednice a hotovo :)
    Tady jsem koupil hovězí žebro na vejvar (teda měli to značený jako na polívku, ale byl to megamacek :D). Okořenit (dávám jenom sůl a pepř), kořenová zelenina a do trouby.
    Pak do hrnce a přes noc nechat táhnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam