• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FINSON: jednak bych začala jako Kochanská něčím víc dětským a jednak z toho, jak tu píšeš o zelenině, jdeš asi trochu příkladem v tom odporu :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: U děcka bych začala spíš sladkou mrkvou, než hořkou rukolou. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Salát nosím ke stolu ve velké míse bez zálivky, aby se v ní "neuvařil". Odebíráme si do misek a podle chuti zalejeme oliváčem a balsamicem. Když se mi moc chce, vyšlehám olej, citron, sůl, pepř, čekanku a trochu dijon hořčice. Nebo emulguju čerstvou majonézu, ale to spíš třeba do celerovýho salátu či červené řepy.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Tak jsem to zkusil... Dítě ten zelený plevel samozřejmě jíst odmítá 😅

    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tebe bych poprosil o nějakou inspiraci na zálivku na ten salát :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VELCORO: nadhera. Inspirace na nedelni snidani je jasna.

    1KA: moc pekne, k tomu horky cerny Earl Grey a jsem spoko
    1KA
    1KA --- ---
    Syn pekl (plněno banánem a čokoládou)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Já to, bez zeleniny, neumím. :-)
    Páteční tlustej kus mečouna.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HOMOLOVKA: To úplně pompézní je! :-)
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    K snídani vajíčkovotuňáková pomazánka a na oběd kuřecí kari a pečený batáty. Předělávám ložnici, na pompézní vyvařování není čas...

    FINSON
    FINSON --- ---
    LYNCH: To byl vtip.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FINSON: jako ta trocha jarni cibulky je pro tebe moc zeleniny jo? skáču z okna
    FINSON
    FINSON --- ---
    VELCORO: Na mě je tam moc zeleniny, jinak bych klidně zhřešil :-) Pár let už sice uzeniny silně omezuju, ale když už na ně dojde, pořád mi chutnají, no...

    Dám jednu takovou svoji horší fotku, tohle se u nás stává, že se neplánovaně rozhodne, že k večeři nebude chleba s pomazánkou, ale že vyrobím něco, co třeba zůstane i na další den na oběd. Protože to není plánované, tak k tomu málokdy mám všechny správné ingredience a nějak improvizuju. Začal jsem doma letos trochu tlačit vegan věci, takže ta rajská, i když na to nejspíš nevypadá, je fakt veganská: K protlaku jsem tam na trochu oleje naházel cibuli, mrkev, česnek, zalil to kokosovým mlíkem a okořenil curry, kurkumou, římským kmínem a trochou pepře (a pak to mixnul tyčákem :-) )
    K těm špagetám je pod tou omáčkou ještě zalitý na nudličky nakrájený tofu.
    I když to žena i synek do sebe komplet nahážou, stejně se jich vždycky ptám, jestli jim to chutnalo, protože tomu sám nemůžu věřit. Ale tentokrát jsem si i já přiznal, že se mi ta omáčka fakt povedla.

    Jinak nějakou zeleninu pozřeme přes den ke svačinám, ale tolik jako KOCHANSKA_CH jí chystat nezvládám...

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VELCORO: ja si k parkům ještě mažu chleba máslem a dávám goudu, madeland (slint)
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Na hovado.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Je to americká Haier a vyhovuje. Dřív jsme měli americkou se svislým dělením na chladníčku a mrazák, obojí bylo úzké a naprt. V mrazáku jen police, kolikrát mi něco zmrzlýho vypadlo na nohu.
    Zde off topic dokumentace:

    KURE
    KURE --- ---
    KOCHANSKA_CH: je to mírně off topic, ale jakou lednici máš, a vyhovujetadvoukridla? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Bezmaso, hlívová fritáta, hlívové škvarky, barvy.

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOIRAIN: to je super ta latinka, kopiruju!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KOCHANSKA_CH: pokud se ti chce hrát tuhle ruletu...jako vystudovenému konzerváři se nad takovou praktikou podivuji a zásadně s ní nesouhlasím, ale de gustibus non est disputandum
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam