• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    FINSON: To se dá parádně propašovat do jiných úprav - naše děti jedí skoro všechno bez problému (včetně nenáviděné růžičkové kapusty, o tu se vyloženě rvou), ale třeba nemusí mangoldd, kterýho máme na zahradě tunu, tak dělám mangoldové palačinky, kdy to rozemelu do těsta a dají se jíst i na sladko. Plus mixované polévky, rukola se dá dát i do a la minestrone polévek, nasekat do míchaných vajíček, do pomazánek... btw pečená dýně je spíš v kategorii příloh, jako brambory a batáty (=nic moc vlákniny, spooousta sacharidů).
    FINSON
    FINSON --- ---
    KAIAFOX: Sedm :-) On většinu zeleniny jí, včetně např. pečené dýně, akorát mu nějak nejede listí.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Major in Cancer "Vivid"

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Japanese black beef calbi salad

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    FINSON: A kolik je dítěti?
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    HOMOLOVKA: Mas kliku. ze nejsem pobliz :D
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Lednice husta, ale ty nalepky bych vyhodil.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: u dětí si myslím, že je dobrý začít okurkou a ledovým salátem. Ten většinou snáší všechny a nakonec si to oblíbí.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: On to ten lump ani neochutnal :-) Navíc jsem udělal zálivku podle nějakého Topreceptu s troškou medu, pěkně to ten salát zjemnilo. Mrkev padla do té včerejší omáčky, tak holt příště :-)
    KOCHANSKA_CH: Díky :-) Zjistil jsem, že suroviny doma máme, teď s tím můžu laborovat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FINSON: jednak bych začala jako Kochanská něčím víc dětským a jednak z toho, jak tu píšeš o zelenině, jdeš asi trochu příkladem v tom odporu :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: U děcka bych začala spíš sladkou mrkvou, než hořkou rukolou. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Salát nosím ke stolu ve velké míse bez zálivky, aby se v ní "neuvařil". Odebíráme si do misek a podle chuti zalejeme oliváčem a balsamicem. Když se mi moc chce, vyšlehám olej, citron, sůl, pepř, čekanku a trochu dijon hořčice. Nebo emulguju čerstvou majonézu, ale to spíš třeba do celerovýho salátu či červené řepy.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Tak jsem to zkusil... Dítě ten zelený plevel samozřejmě jíst odmítá 😅

    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tebe bych poprosil o nějakou inspiraci na zálivku na ten salát :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VELCORO: nadhera. Inspirace na nedelni snidani je jasna.

    1KA: moc pekne, k tomu horky cerny Earl Grey a jsem spoko
    1KA
    1KA --- ---
    Syn pekl (plněno banánem a čokoládou)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Já to, bez zeleniny, neumím. :-)
    Páteční tlustej kus mečouna.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HOMOLOVKA: To úplně pompézní je! :-)
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    K snídani vajíčkovotuňáková pomazánka a na oběd kuřecí kari a pečený batáty. Předělávám ložnici, na pompézní vyvařování není čas...

    FINSON
    FINSON --- ---
    LYNCH: To byl vtip.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam