• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včera jsem zkusila recept křupavý jogurtový chléb.
    A křupe krásně ,-)

MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MAR_TINA: edamame? To chci!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Manžel chtěl palačinky a já bílkoviny.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jak pravil kolega, když je slupka nová a tenká, tak se to dlabe i s ní.
    KURE
    KURE --- ---
    ACIDQA: nedává. Právě proto je třeba aby byla ta slupka pěkná :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DOCKINEZ: kdyz se ji brambory na loupacku, tak se ta slupka pak dava pryc?
    Ja jsem strasnej dobytek, zeru to s tou slupkou. :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: až pojedu okolo, se kouknu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: nám jeden rok omrzly vyrašené brambory v květnu a prostě rostly dál ze země další listy a ty, co byly nad zemí, opadaly. Jen je to trochu opozdilo. Mateřské hlízy jsou v pohodě, ty jsou v zemi.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: Vraňany hlásily "pomrzlo".
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: To ráda čtu. Ty katastrofický zprávy byly.. hodně katastrofický.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: tyvle s tebou bych si dokázal představit žít😂
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: neboj, na polích v širém okolí jsou zasazené brambory, ty ranné pod plachtama.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DOCKINEZ: No jestli nějaký budou... letos čekám jen import :/. Ale taky patří mezi moje nej jarňoletní jídla :).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Do sítě pátečních ryb vítězně doplaval krásně lososově vybarvený losos kisuč. Do beluga čočky s kurkumou a zeleninou jsem se odvážila zkusmo nasekat v soli naloženej citron z domácí úrody a je to teda pecka. Veltlín z Vrbice to už jen pěkně doplnil.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILLUZE: Já předevčírem nakládal červený (bylo na rozdíl od bílýho zrovna v akci).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: Jako nech toho, tady to je nakažlivé ,-) Dneska koupeno troje zelí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pan Vietnamec měl včera ke koupi nový brambory, tak jsem je zkusmo nabral. Mno, někdejším babiččiným domácím nesahají ani po kotníky (mají vůbec brambory kotníky?), ale s dobrým máslem jako příloha k páteční smažený tresce a domácí tatarce plně vyhověly.

Ale víte, na co se těším úplně nejvíc? Až půjdou koupit echt raný český brambory s takovou tou šlupičkou tenkou jako hedvábný papír, já je uvařím a zbaštím na loupačku s dobrým máslem a šlehaným tvarohem s pažitkou a zapíjet to budu dokonale vychlazeným kefírem nebo podmáslím. Kurnik, až se mi z pomyšlení na tu dobrotu udělalo slabo v kolenou!

Hezký páteční odpoledne všem a prima víkend :)

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOCHANSKA_CH: dík :)
    KAIAFOX: fakt? A já bych zrovna řekla, že tabulkove by to mohlo být ok. Nebo myslíš jako odhadovat množství? Já už jsem líná vyplňovat i tabulky, takže se asi spokojím s pocitem, že je to dobrý, je tam hodně zelený a cítím se potom dobře :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DOCKINEZ: doporučuju moje nejoblíbenější jídlo z remosky zapečený brambory s brokolicí a sýrem. Na to je remoska úplně luxusní. Recept se snadno vygooglí "zapečený v remosce" on by dokonce z nějaký tý kuchařky přímo od Remosky z krabice.
    A potom kuřecí stehna, dietně čisté osolené v Remosce, případně s mrkví a česnekem. Absolutní top!
    Taky se v tom skvěle dělá ryba, kousek másla nahoru, lehounce osolit a jedem. I muž uznal, že je to nejlepší varianta, co jedl.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Tohle mě baví na jídle od turecký části rodiny - od každýho trochu, různé chutě, jen házet to do tabulek je peklo :D.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam