• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FERRYH: mně přerostl a ten zelený pazoch vyrostl do výšky a z něj vyhodily tyhle větvičky. Mateřský pazoch je už dřevnatý, výhonky jíst lze.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MAR_TINA: to je jako chrest v nejakem vzrostlem stavu? nikdy jsem chrest nevidel jinak nez jako zelene nebo bile puky - ty bile jsou pestovane ve tme (v hluboke hline?), ty zelene normalka na svetle, ale jak to vypada pak dal jsem nikdy nevidel... :O) neni to pak drevnate?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FERRYH: všechno zelený je chřest
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    a copak je to zelene polozene na chrestu? :O) to neznam! asi...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Likvidace přebytků, chřest, japonská skvělá rýže a krevety.
    A ponzu omáčka.

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    frantíci došli na oběd tak jsem jim udělal kachní prsa v sous-vide, bramborovou kaši a houbovou omáčku. Na talíři jsem to komplet nestihnul tak aspoň důkaz, že prsa byly

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: Ty jo, takže zapečená pohanka. Dnes je opět na pořadu dne, poněvadž musím vyjíst zásoby, nejsou love. :)

    Základ pro směs, kterou dělám (vše od oka, sry):
    strouhaná mrkev, strouhaný celer
    lněné semínko
    vařená čočka
    vařená pohanka (já preferuji tu praženou, hnědou, víc mi chutná)
    olivový olej
    shoyu nebo tamari
    majoránka
    česnek
    vejce (dá se mu vyhnout, dříve jsem dělala vegan verzi, ale teď do nás potřebuji dostat víc bílkovin)

    Všechno smíchat, přidat koření dle chuti, dát do pekáče a... po chvíli vyndám, pomažu povrch olivovým olejem, aby byl křupavý. Vratim zpět. Peču cca 50 minut při 180°C.

    Já nejím cibuli, ale určitě se tam dá dát.
    Taky tu pohanku někdy odlehčím bulgurem. Někdy přidám strouhané uzené tofu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MALA_MISIA: S koprem. :-)
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Celerove knedliky?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chřestová polívka a inženýr Králík.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Řízeček z kuřete farmářského typu a salát z řepy vařeného typu. Ten salát fakt primitivní, jen řepa na plátky, menší lžíce oliváče, přiměřeně zakysaný smetany, sůl, pepř, jarní cibulka a... nasekaná čerstvá máta. Mám rád divný chutě, takže mně to chutnalo, ale manželka namítala, že jí to připomíná, jako by měla v misce dresing z Head and Shoulders. Ale snědla to a ještě si přidala, tak máta nebyla blocking issue.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LENIEUX: Peču často a ráda. To nemohu říct. Tak jen obdivuju!
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    Dvojctihodné ☺️

    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    Sobotní chleb ☺️

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Celej talíř nevím, ale dva velký steaky z tuňáka byly do 400,-. Mám v rybárně věrností slevu 20%.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    tyjo! mnamka... mas spocitane nakolik takovej talir s tak velkym flakem tunaka prijde?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba aj s bordelem na prostírání.
    Tuňák, horká rajčata opečená s plátky česneku, chřest, brambora a tatarka. Ve skle veltlín.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Páteček. Snídaně.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zkusmo chleba z remosky. Zakrojím až ráno, tak uvidíme, jak se povedl.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    I snidani jsem udelala.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Nedele uprostred tydne.

    Zdrave pro me, prase ostatnim.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam