APRILMOUSE: Přesně, jak píše GT, udělal bych plov. A místo dřišťálu rozinky, dávají to u nás i Uzbekové (potažmo Uzbek v tržnici mi říkal, že to tam dávají při svátečních příležitostech).
Dělal jsem tenhle recept i s jehněčím a byl vynikající, beran asi bude teda potřebovat delší dobu, než na něj přidáš další suroviny.
[SPIKE411 @ Rádi jíme...]Měl jsem taky vynikající birjáni (biryani) z berana, kamarád Ind pochvalně mručel a kýval hlavou, když jsem mu říkal, že kousky masa byly ještě s kostí, že prej takhle to má správně bejt.
No a na Slovensku baraní guláš.
Do boršče by se asi taky dal (otec dělá spolu s hovězím a vepřovým masem).
Vím, že někomu beran strašně smrdí, tak to snad všelijak nakládají, hodně toho aromatu je myslím v tuku, který můžeš ořezat.