• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Máte někdo nějaký recept na plantainy?

    Ideálně něco tradičního afrického pálivého.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Měla jsem brynzu docela pevnou, tak šla nastrouhat a rozpouštěla se, ve vývaru, pěkně. Tyčák dílo dokončil do hladka.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Roli hraje i teplotní šok. Vyndat smetanu z chladničky a vrznout ji rovnou do teplý až horký omáčky není dobrý nápad.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FINSON: Chyba. Velká chyba ;-)
    Jediné šlehačku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tak demikát hotov. Fotogenické to není vůbec, drobivá májová brynza se odmítla v haluškovici rozpouštět a použití mixéru způsobilo, že výsledek sice není hladký, ale zato jsou v něm bílé hrudky. Na funkci nejen živočicháře to vliv nemá, ale polévku fotit nebudu.

    Chuť OK, zejména s domácím chlebem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: taky dávám jen 12%, víc tuku do mé kuchyně nesmí, ale musí se používat opatrněji.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Jasně, jde o tu smetanu. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, ale ono se v receptech píše, že tu omáčku máme "prohřát", ne "povařit" 🤦
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: mam to opačně:)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: vida, já kupuju jenom 12%... Tricetiprocentni jsem snad ani nikdy na vaření nekupovala
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: no to se stane, i když budeš dělat třeba kuře na paprice nebo koprovku...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FINSON: tak ja říká
    GRANTORINO:. Omáčku rozmixovat, povařit, dochutit a když vychladne tak na 60 st. Pomalu nalít smetanu pokojové teploty.

    Méně nechylna na srážení je 30%, a dáš jí polovičku i méně než 12%.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Jo, tak možná jsem to měl moc horký, sice to nevařilo, ale bylo to blízko. Díky!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: nevím, jestli to je tím, ale když tam dáváš smetanu, už se to nesmí vařit potom, jen tam tu smetanu zamíchat. Vařením i krátce, se ti zdrcne....
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAR_TINA: Na vaření, 12%.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FINSON: jakou dáváš smetanu?
    FINSON
    FINSON --- ---
    DOCKINEZ: Jsi šikovnej 🙂
    Já odblanil, maso nemá chybu, jenom ta omáčka... přitom jsem ji mixoval dobrých 10 minut, na začátku byla v pohodě.
    No nic, příště to zkusím jinak a lépe.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FINSON: To je ještě ta lepší varianta. Máti jednou dostala srnčí a udělala z něj svíčkovou. Svíčková vypadala krásně a chutnala skvěle, jen jaksi mírně řečeno nevoněla. Ba přímo páchla.

    Jak se ukázalo, matka darovanou zvěřinu neodblanila, což se ukázalo být jádrem problému.

    Nikdo z rodiny to nejedl.

    Až na mě. Já jsem ofc věděl, že pachy vnímáme nosem a při ucpaným nose a dejchání krkem žádný pach cítit nelze. Dal jsem si tedy vždycky před jídlem na frňák plaveckou svorku a měl jsem od zápachu svatej pokoj -> profit :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    V Bille měli v akci panenku, tak jsem ji udělal se svíčkovou a těstovinama. I když chuťově je OK, nějak se ta omáčka zdrcla 😭 Žena i dítě si mlaskají, ale na pohled to vypadá strašně 😫
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ... a já dostala hroznou chuť na hrachovku :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Horká vysoká vrstva sádla a hra o vteřiny. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam