• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Jasně, jde o tu smetanu. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, ale ono se v receptech píše, že tu omáčku máme "prohřát", ne "povařit" 🤦
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: mam to opačně:)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: vida, já kupuju jenom 12%... Tricetiprocentni jsem snad ani nikdy na vaření nekupovala
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: no to se stane, i když budeš dělat třeba kuře na paprice nebo koprovku...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FINSON: tak ja říká
    GRANTORINO:. Omáčku rozmixovat, povařit, dochutit a když vychladne tak na 60 st. Pomalu nalít smetanu pokojové teploty.

    Méně nechylna na srážení je 30%, a dáš jí polovičku i méně než 12%.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Jo, tak možná jsem to měl moc horký, sice to nevařilo, ale bylo to blízko. Díky!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: nevím, jestli to je tím, ale když tam dáváš smetanu, už se to nesmí vařit potom, jen tam tu smetanu zamíchat. Vařením i krátce, se ti zdrcne....
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAR_TINA: Na vaření, 12%.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FINSON: jakou dáváš smetanu?
    FINSON
    FINSON --- ---
    DOCKINEZ: Jsi šikovnej 🙂
    Já odblanil, maso nemá chybu, jenom ta omáčka... přitom jsem ji mixoval dobrých 10 minut, na začátku byla v pohodě.
    No nic, příště to zkusím jinak a lépe.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FINSON: To je ještě ta lepší varianta. Máti jednou dostala srnčí a udělala z něj svíčkovou. Svíčková vypadala krásně a chutnala skvěle, jen jaksi mírně řečeno nevoněla. Ba přímo páchla.

    Jak se ukázalo, matka darovanou zvěřinu neodblanila, což se ukázalo být jádrem problému.

    Nikdo z rodiny to nejedl.

    Až na mě. Já jsem ofc věděl, že pachy vnímáme nosem a při ucpaným nose a dejchání krkem žádný pach cítit nelze. Dal jsem si tedy vždycky před jídlem na frňák plaveckou svorku a měl jsem od zápachu svatej pokoj -> profit :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    V Bille měli v akci panenku, tak jsem ji udělal se svíčkovou a těstovinama. I když chuťově je OK, nějak se ta omáčka zdrcla 😭 Žena i dítě si mlaskají, ale na pohled to vypadá strašně 😫
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ... a já dostala hroznou chuť na hrachovku :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Horká vysoká vrstva sádla a hra o vteřiny. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Několikrát jsem se snažila o zapečenej lilek, aby chutnal jako od jedné paní na Korfu. Konečně jsem to vynalezla. Včera jsem ho skoro spálila v horkovzdušné fritéze se solí a oliváčem, na pánvi jsem nechala v másle rozvonět sekané byliny ze zahrady a česnek, pak jsem tam kydla pixlu rajčat, trochu dosladila, dosolila, dopepřila a dlouze redukovala. Tak se z nich stala ta intenzivní věc, jak v Řecku. Dnes jsem tím jen lilky natřela, posypala fetou a šup do HF. K tomu je a talíři ještě trochu ochucenýho kuřecího masa z vývaru, aby se neplýtvalo. :-)
    Polívka z chřestu a dalších zelených věcí, dosolená zbytkem fety.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zajímavý, jak to zůstalo zelený.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Celá kuchyň zakydaná sádlem jak na zabijačce, ale fritky z šalvěje a kadeřávku stály za to.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Na tvůj demikát se těším. :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ENDER: Jo, manželka říkala, že bych mohl vyválet válečky a odsekat špalíčky. Ale tak chlupatý knedle taky cajk.

    Tvůj postup realizuju příště, děkuji.
    ENDER
    ENDER --- ---
    DOCKINEZ: Natahnes haluskovy testo na prkynko a po kouskach odkrajujes do horky vody. Jde to celkem rychle
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam