• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Z_RYBY_KOST: Mrzí mne, že ti někdo dal mínus.

    Zajít do Lídlu ,-)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ILLUZE: a ten cizrnový salát? Mohu prosím recept?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: Nejjednodušeji a nejrychleji podle tohoto receptu https://www.toprecepty.cz/recept/56682-indicke-placky-naan-z-panve-bez-drozdi/
    Ale plnohodnotných 10 ks to není, tak 7 ks ,-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: jak delas naan, zeno? Moje pokusy dopadly bidne:/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Naan s máslem a česnekem, na večeři s cizrnovým salátem s brusinkami (Lídl).

    WERKA
    WERKA --- ---
    TRISSIE: Já ještě dělám jogurtové (nebo kefírové)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí kousky, nové erteple, blanšírovaný kadeřávek s česnekem a něco jako paprikové ragú z hlívy. Lupení v salátu je kavkazský špenát, liána, co roste dobře ve stínu. Klíčí v lednici a výnos je až tak druhým, třetím rokem. No byl s tím oser. Ale letos mi aj kvete.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Horko, že by psa neupekl.
    Rajčata, mozarella, cukety pečené ve vývaru a olej s dobromyslí.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: šlupku skoro nemaj, jdu na ně.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: zrovna dneska budu delat…

    Uvarim ve slupce (psala jsem tady, ze jsem dobytek a zeru i se slupkou, ale muzes oloupat) necham vychladit.
    Smicham se zalivkou dle chuti:

    1. Lak z okurek/citronova stava, 2 lzice plnotucny a 2 hrubozrnny horcice, sul a pepr
    2. Kefir, petrzel, sul, pepr, citron, petrzel/kopr/pazitka (podle toho, k cemu podavam)
    3. med, dijonska horcice, oliv olej, pepr, sul (muzes pridat taky citron)
    4. klasickej rakouskej, kam se pridava ledovej hovezi vyvar
    5. pesto podle chuti

    Dneska mam v planu brambory, zalivka s petrzeli, opecenej losos a redkvicky.

    Mam overeno, ze lidem do toho salatu chutna cervena cibulka nebo jarni - ja cibuli nejim, tak davam vetsinou nasekany byliny, cerstvej hrasek/redkvicky…
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jde uděla nějaký studený bramborový salát (jednoduchý, ne vánoční) z nových brambor?
    Staré už nemáme.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Uáá, to musím zkusit!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    RUTHLESS: Tam kde uz byl nastesti taky umlcen a smazan 😀.
    TECHNOBI
    TECHNOBI --- ---
    jemu je to, dost, jedno... užij si svůj pocit moči.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: jo, ty dělám asi nejčastěji, protože do toho padnou divný piva, co sem někdo přinese na nějakou grilovačku a my je pít nebudeme :-)
    vůbec nejsou hořké, mají jen lehounkou vůni při smažení, ale při jídle to nepoznáš.
    a samozřejmě nejlepší jsou s povidlama, kopečkem zakysané smetany a na to nastrouhaný tvaroh.

    1 hrnek hladké mouky
    1 lžíce krupicového cukru
    3/4 lžičky kypřícího prášku
    1/2 lžičky soli
    1 vejce
    1 hrnek světlého piva
    2 lžíce rozpuštěného másla (olej funguje taky)
    rostlinný olej na podmazávání

    smíchat suché, přidat mokré, na střední výkon opékat z obou stran dozlatova. otáčet, když těsto trochu zpevní a objeví se bubliny.
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: z piva?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DR_NIKITA: na lívance podle nálady používám asi pět receptů - z droždí, z kvásku, z prášku do pečiva, a dokonce i z piva - dobré jsou všechny :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAMOUT: Kam? 😀
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    SPIKE411: To jsem nevedela, to leccos vysvetluje :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DR_NIKITA: Do českých lívanců jistě.
    Ale on sdílel recept na americké.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    DR_NIKITA: Ja myslela, ze tam jde klasicly droždí) Ale asi dle gusta))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam