• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Diky vsem!
    Budu delat salat s mrkvi a mangem (asia stajl), kuskus s grilovanym lilkem a nakladanymi susenymi rajcaty, balicky s kozim syrem a prsutem z grilovane cukety a studeny bramborovy salat s lososem ;)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ACIDQA: možná už je pozdě, ale ke grilu v tomhle počasí by mohl sedět tabouleh a docela často dělám jako chuťovku marinovanou cuketu, která je ale podle mýho limitovaná kvalitou škrabky na zeleninu (samo, že nejlepší je od victorinoxu).

    Mladá cuketa (dukud nemá jádra) se naškrábe na plátky podélně, nasolí a po nějaký době vyždíme od vody.
    Marinádu dělám v množství na jednu cuketu:
    2 lžíce oliváče
    1 lžíce octa (většinou dávám takový to krémový balsamico, nebo mix různejch octů)
    0,5 lžíce medu (agávovýho, nebo jinýho sladkýho sirupu)
    menší stroužek česneku
    pepř, případně trochu chilli. Vidličkou z toho ušmrdlám emulzi a dám do toho ty cukety
    na to trochu bylinek, sezamový semínko, ve stoje si aplauduju pokaždý
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    POHODAVOLE: hodne neumim pect a u nas v praci uz to nikdo ani moc nezere, protoze strudly, praruzny vyrobky z listovyho testa, kise, buchty a kolace nosime na kazdou poradu :) cuketa dobrej tip, mam v planu!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Si tady odložím. Mám doma gnocchi a mascarpone na spotřebování, bazalka taky ještě nechcípla, vlastně z ingrediencí mi chybí jen ten špenát… tak už vím, co budu vařit.

    Gnocchi with creamy tomato & spinach sauce recipe | Good Food
    https://www.bbcgoodfood.com/recipes/gnocchi-creamy-tomato-spinach-sauce

    (Vyzkoušeno mnohokrát, doporučuju. Fotit to ani zkoušet nebudu. 🙃)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: Rozumím, ale když si dám jen tři mikroknedlíčky, tak je maso se zelím skoro dietní jídlo :)

    A dneska už nejspíš nebudu nic dalšího jíst, tak se to kaloricky srovná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: nějak mi ty teploty neumožňují jíst tučný a hodně tučný jídla. Jasně že maso s bramborem nebo rýží jím, ale tohle mi přijde extra zimní jídlo.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Krkovička na cibuli a česneku, v hořčicí a medu, tažená v troubě celý včerejší večer a po vypnutí trouby ponechána přes noc "pomalu dojet", takže ji teď krájíme vidličkou.
    K tomu americké brambory z horkovzdušné fritézy.
    Praha, 20°C.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: jako ja jsem od utery vecer mel ctvrtku melounu a pulku okurky s jednou mozzarellou, ale to jenom proto, ze byla uz tejden prosla :D jinak bych ji nejedl asi.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: HK, krásných 27 stupňů.

    Nemůžu se celý léto stravovat jen rajčatama s bazalkou a mozzarellou. Teda můžu, ale nechci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: zajímalo by mě, kde žiješ a kolik je tam stupňů :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Byla chuť si trochu zaprasit, tak maso z remosky, knédl a zelí. Zelíčko se mi obzvlášť povedlo, mohutně jsem pracoval se sádlovou jíškou a na výsledku je to znát.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Sacoval bych, ze to jsou S2FI.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Nakladany maji ted v nasem Lidlu vedle v Bohnicich. Ale jestli jsou i jinde cert vi.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: A teda měli i výborný wakame salátek ❤️
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    S2FI: Měli i mražené, vyloupané. Brala jsem hned několik pytlů :).
    A ano, jen v japonském týdnu (oddělili od asijského týdne), případně v následujících dnech v rámci zbytků na prodejně.
    S2FI
    S2FI --- ---
    KAREN: byly v chlaďáku marinované na min. 3 způsoby (česnek + bylinky, teriaki a třetí tuším chilli), nikoliv mražené. Ještě jsem se teď díval na obal a mají tam vyloženě logo "japanese style", takže tyhle konkrétní opravdu nejspíše jen v tom japonském týdnu
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ACIDQA: v dhabe mi prijde, ze nekdy byvaji mastny, tak mozna bodne nejaky olej, ale dle me to neni potravina urcena k pozdejsi konzumaci. Divil bych se, kdyby se pak dostavil wow efekt, jako kdyz jsou cerstve. Jak moc neumis pict? Ja bych to prekonal a udelal quiche. Ten je super, neni vubec slozity, protoze ho taky zvladnu a druhy den bude stejne dobry. Kdyby to z nejakeho duvodu neslo, tak co udelat roladu z cukety? Tech je vsude plno a vysledek je podle me taky super.
    KAREN
    KAREN --- ---
    S2FI: ELIZHANNAH: Ok. Doufala jsem, že se jim to tam válí v mrazáku...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KAREN: tak to nevím, řekla bych, že ne
    S2FI: jj, to bude asi ono
    S2FI
    S2FI --- ---
    KAREN: měli je myslím v rámci japonského týdne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam