• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    JAJITA: mas stale sanci..

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACIDQA: Za ty misky se stojanem Tchibo bych si nejraději nakopala... Odkládala jsem objednávku a po týdnu je vyřadili ze sortimentu :-(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Spagety “all arrabbiata” - vynechala jsem chilli

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Mně právě ty ředkvičky přijdou úplně nejsnazší. Ale je fakt, že mám misku z Tescomy, v té v podstatě kotví ve vodě :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACIDQA: právě že se mi to zkazilo ještě před klíčením.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LYNCH: aha, ja to asi driv snim, nez by to melo sanci hnit… ;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ZUZKAOU: aha, nekdo v sonnentoru mi dost presvedcive vysvetloval, ze ty bezne k vareni jsou osetreny necim kvuli plisni taky, aby to bylo ok pri skladovani, a ze tepelnou upravou to zmizi a jsou v pohode, ale pri kliceni to tam zustane. Neoverovala jsem, proste s tim ziju jako s faktem. :)

    Klicim z tehle krabicek a ziju spokojene dal: https://www.sonnentor.com/cs-cz/eshop/sladke-a-krupave/seminka-k-naklicovani
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ACIDQA: ošetřené jou sadbová semena. Potravinářská nikoliv. Tedy - platí to třeb pro řeřichu, ale ne pro fazole.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACIDQA: no ředkvičky mi prijdou dost náchylný na vlhkost a že lehce hnijou když si to člověk nepohlídá
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: fazole si kup na kliceni, ty bezny na vareni byvaji necim osetreny, a to neni na kliceni dobre (pro konzumenta hlavne).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LYNCH: nemuzu to ted na rohliku najit, oba zpusoby nize…

    V cem je to slozitejsi? Klicim doma hlava nehlava uplne bez komplikaci (asi je to videt i tady na fotkach toho, co jim:))

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha- koukám, že tady to pán vyndal moc brzo a proto nemá ty správné klíčky. Tady to má paní dostatečně dlouhé.

    How to Sprout Mung Beans in a Milk Carton (with tutorial video)
    https://msshiandmrhe.com/how-to-sprout-mung-beans/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: chceš ty na jídlo, ty na sadbu by mohly být ošetřené něčím proti plesnivění. To necheš.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LYNCH: tak - mungo fazole, udělá to ty klíčky co patří do asijské kuchyně a co se musí klíčit ve tmě, aby byly dlouhé a křehké. Běžé fazole pochpitelně budou taky klíčit, ale budou chutnat jinak.
    KURE
    KURE --- ---
    LYNCH: jasný. Ale jsou to ty co se normálně prodávají na vaření, nebo musí být nějaký "sadebni"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: internety říkají - kartonu udělat díry, kterými to budeš proplachovat a nechat stát - po 5-7 dnech uříznout.

    How to Grow Your Own Bean Sprouts in Milk or Juice Carton? - Tutorial — Steemit
    https://steemit.com/food/@ikaputri3/how-to-grow-your-own-bean-sprouts-in-milk-or-juice-carton-tutorial
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KURE: mungo fazole
    KURE
    KURE --- ---
    Můžete prosím nějak víc rozepsat, co děláte s tou krabici?
    To ji nějak rozriznete aby byla jako misticka?
    A ty fazole, to jsou normální fazole z krámu?
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    ZUZKAOU: Omg, no jasne.. Diky za opravu)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DR_NIKITA: 100g na 1000 ml, že? Protže jinak bys do litrové krabice narval kilo fazolek :-D Ale ta krabice je dobrý hack jak je udělat dlouhé bez světla, to jdu zkusit!
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    BRUKEV: Ja jedu mungo v krabici od mlika. Pomer 100g fazolek na 100ml objemu krabicky. Nasypat, prolit vodou a nechat tak. Kazdy den jen proplachnes cistou vodou a za par dni mas narvanou krabicku obrima fresh klickama)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam