casto se tu objevi nejakej ten chutnej salatek nebo zeleninova priloha k jidlum...
znate a pouzivate Lichořeřišnici?
To je znace nedocenena bylina do kuchyne - ale i do bylinkove lekarny!
K jidlu je prakticky cela rostlina! Ale na ty prilohy a salaty je nejlepsi vybrat mlade vyhonky (tak 10 cm na konci stvolu), listy, ale hlavne kvety a jeste mekke zelene semena-plody:
Lichořeřišnice v kuchyni
|
Vysněná zahrada
http://www.vysnenazahrada.cz/2017/10/lichorerisnice-v-kuchyni.htmlchut je mirne pikantni, skoro jako jemny křen ,bez toho vyrazneho krenoveho aromatu...
listy a kvety jsou nejemnejsi, co do ostrosti prichute... mlade vyhonky a semena/plody uz maji palivost docela slusnou... :)
jinak je to i prirodni antibiotikum - takze nikdy toho neni pro zdravi dost :O)