• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ACID: podle me rizoto neni nikdy nic fotogenickeho. Coz mi ovsem vubec nevadi, je to iedno z mych oblibenych jidel.
    ACID
    ACID --- ---
    Krémové rizoto z žampionů. Nevypadá to nic moc, nesprávná rýže, ale nebylo to špatné.

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Bylo potreba spotrebovat unavenou mrkev a papriku, nudle jsem nakonec jen uvarila a neopekala

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    to je nejaka kytka z Marsu! :O)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kadeřávek loňský, obludný. Nechala jsem ho žít, jen si chodím sklízet a furt obrůstá.

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Takova ta letni klasika

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BEBERA: Stran mrazu nemusíš mít obavy. V mrazivém dni svěsí listy, když je tepleji, zas vypadá efektně. A mrazem jakoby zesládne.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOCHANSKA_CH: To nevadí,dokud to dobře chutná :( to je fakt škoda,zasadila jsem nový kadeřávek,růžičkovou kapustu, tu listovou italskou kapustu, vyrostla mi hromada sazenic a všechno slimáci sežrali. Zbyla mi jen 1 italská kapusta,uvidím,jestli se popere s mrazem tak dobře jako ten kadeřávek :(
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BEBERA: Pravda, je to obrůstající obluda. :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Měla jsem loni přes zimu dva krásné kadeřávky,ale jak začalo teplo,vytáhly se,vykvetly a já je vyhodila. Říkáš,že jsem to neměla dělat a stačilo počkat a z těch oblud by byl zas kadeřávek?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    dobrej napad! vyplej nekde koprivy a zasad tam L. vsad se ze L. to nad koprivou vyhraje... :)
    podle mne se u nas nesiri invazne jen proto ze nepreziji ty semena zimu ... jinak si to nedovedu vysvetlit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: ti bio to pěstují v tunelech z bílé netkané textilie.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FERRYH: já ji miluju. Ale nepěstuju. Vždycky se do ní dají dřepčíci a ještě přeskáčou na další zeleninu.

    Možná bych ji mohla partyzánsky vysejt někde u potoka a chodit sklízet.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: Bělásek, hajzl, si na tu na okně v klidu přímo přede mnou kladl vajíčka. Pak jsem na nich měla molice a nosatce. Ty na zahradě vypadaj jak po jaderným výbuchu. Docela by mě zajímalo, čím to farmáři z trhu polejvají, že tam nemají ani dírečku.. radši nechci vědět :D..
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ...jinak jak L. povyroste, tak se da mnozit tema slahounama... pekne se pak zakladni rostina rozvetvi a ten utrhlej slahoun v mokre zemi zakoreni take... je to docela nezmar kytka... :O)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VSICHNIMAME: Je krásná.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAIAFOX: Tu toskánskou kapustu a kadeřávek mám zatím ve stádiu pěkných silných sazenic na parapetu z mědi. To nedají slimáci hnusáci. Ale už chystám zvýšený záhony. Jak už jsou ty rostliny silný, měly by přežít škůdce. Dost se teda líbí běláskům. A taky furt sklízím loňskej kadeřávek, obrůstá furt dál. :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Já ji mám v truhliku na východním balkoně na zemi, vypestovana ze semínek Lidl/pytlík à 5 Kč, roste jak blázen, jen tedy chce fakt hodně vody. Akorát ji nejím, mám ji jen na okrasu.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    no zkus to... treba budes uspesnejsi nez ja :O)
    jinak mala rada i pro zahradku: hodne zalejvat... ma rada vodu a pak ani hmyz, nebo slimak nema sanci - roste rychleji nez ji stihaji zrat... :O) letos si na dvorku/zahradce uz vlezla i do rajcat a take do kopriv za plotem :O)) vyslovene si letos libuje! jindy ma sezonu az nekdy od zari... letos uz od cervna uplne blazni...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mám a žerou ji i tak. A tu italskou kapustu, kterou znám od tebe, tu mi chodí žrát snad půlka Prahy - hřivnáči mi ji sklízí od prvního dne, co se vrátili z tepla, hajzli. I tu co mám na okně.

    Jinak lichořeřišnici ráda dávám do salátů (tam hlavně květy, vypadá to hezky), nebo jen tak na chleba s máslem/tvarohem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Byla by na východním okně, polední výheň tam není. Mám ještě nějaká semena kapucínky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam