• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nejlepsi kralik je smazeny v trojobalu. S brkasi. Luxusni dobrota.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SCIFI: Cibule a hořčice. S rejzi.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Dojídáme zbytky zeleniny po pár dnech na chalupě: měknoucí papriky a rajčata naházet na olej se zbytky žluté i červené cibule, přidat česnek, sůl, pepř, špetku provensálského koření, rajský protlak, provařit, rozjezdit tyčákem, nazdar.

    Těstoviny Adriana Tradizionale Gigli v akci, z bronzové matrice 😉 👌🤌

    Nejdůležitější je, že u toho mlaská i dítě, které jinak v tomhle počasí moc jíst nechce.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SCIFI: Pozdě, ale přece, příhod k tomu něco divokého koření (pepř, nové koření, bobk. list, případně jalovec) ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    už zas rostou :)

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    SCIFI: ja mam nejradej kralika peceneho na kapuste
    viz a la improvizace na tento recept:
    Recept: Recept Králík v kapustě | Tradičnírecepty.cz
    https://www.tradicnirecepty.cz/recept-kralik-v-kapuste/

    ... ja osobne kralika docela dost operim (kapusta s peprem se k sobe hodi!) a nezapomenout osolit nez to zabalis do slaniny - slaninu pouzivam anglickou, ale musi byt hodne prorostla (tucna) a ne uplne libova!! ...pecu to na masle - podlejvam kurecim vyvarem.
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    Diky, zkusim upect se slaninou a cesnekem :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    APPU: Nikdy jsem bůček ke králíkovi nedávala a nikdy mi nepřišel suchý. Maximálně stehna prošpikuji slaninou, když ho peču nadivoko.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SCIFI: Potřu drceným česnekem se solí, opepřím a dám péct do trouby pod poklicí, na závěr 10 min v otevřeném pekáčku.
    Podávám se špenátem a bramborovými knedlíky nebo opečenými brambory.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: přesný postup nevim haha
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    SCIFI: zabalit do slaniny a upéct
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd -)
    Kuřecí stehna s lilkem a opět quinoa s cizrnou a domácími rajčaty s paprikou s česnekem. Zakápnuro citrónem.

    APPU
    APPU --- ---
    SCIFI: U nas se vzdycky kralik pekl s buckem. Nebylo to pak tak suchy :)
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SCIFI: já je naposled použil na asijskou směs 😀
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    Pratele v kuchyni, mam tu dve kralici stehna, nikdy jsem kralika nedelal, nejake tipy co s tim? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: Děkuji :)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ILLUZE: Tohle bylo na prasáka na už rozválené listové těsto ;-).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILLUZE: Chuť je podobná ostrokyselý čínský polívce, tj. sladkokyselá ryba. Vajco je neutrální položka a vlastně by tam nemuselo být, ale ke snídani ho mít prostě chci :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: Je to prosím kynuté těsto nebo jiný typ?
    Vypadá to fakt dobře ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jeden krabičkový oběd ,-)
    Quinoa, cizrna, vepřová panenka, opražená zelenina a z části vymixovaná omáčka.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: Ty jo, vůbec si tu chuť neumím představit. Ale po mých pro někoho úchylných kombinacích chutí mlčím a šoupu nohama ,-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: třeba do kysela je dávám právě takhle udělaný extra, je to mnohem lepší než když je tam přímo zakvedlám.

    A taky máš jistotu, že v porci budeš mít ty svoje dvě snídaňový vajca :)
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: michany vejce do polivky? zajimavy.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Treska je hezká aneb lehce netradiční středeční snídaně: rybí polévka se zeleninou a houževnatcem, čerstvě udělaný vajíčka a na balkóně utržený chilli, štědře zastříknuto šťávou z citronu. Slušel by tomu asi aj koriandr, ale na ten jsem si vzpomněl až teď.

    WERKA
    WERKA --- ---
    Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Horkovzdušné kuřecí prso, omáčka z hlív, houževnatce a korálovce s vínem a tymiánem. Hlívové škvarky, brokolica a jakási žlutá cuketotykev na tenké plátky škrabkou.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SCIFI: diky!
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    diky za tipy, vyzkousim...

    ja na tuhle silenost, kdy se cibule pridava, az kdyz uz jsou jatra hotova prisel, kdyz jsem po vzoru Fajitas experimentoval s jatrama :))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já kusy jater nejdřív obalím v hrubý mouce a ze všech stran osmahnu. Většinou je potřeba to udělat ve více várkách. Když jsou udělaný všechny kousky, tak ve výpeku udělám cibuli, zarestuju protlak apod. A přidávám červený víno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam