• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: případně tohle vypadá jako jednodušší a rychlejší příprava, když jsou jenom ty stehna...
    Králík s rajčaty a tymiánem - Recepty.cz - On-line kuchařka
    https://www.recepty.cz/recept/kralik-s-rajcaty-a-tymianem-165480
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: ještě technická, my na to máme litinové pekáč s poklicí, ideálně.... Spíš se to dusí, aby byl šťavnatej, ne vypraženej..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    co se týká králíka, hrozně jsme si s mužem oblíbili králíka ve středomořském stylu, ale ten recept byl někde z netu a už ho nemůžu najít...
    je na to vhodnej teda celej králík do trouby, pomatlá se směsí soli a česneku a oliváče, osmahne se ze všech stran na oleji a potom se to dá do trouby, s olivama, vínem, nějaky středomořský bylinky (tymián), ideálně podlít vývarem, trošku bílého vína a černé nebo zelené olivy, rajčata a pak se to peče, dokud není hotovej, tak hodinku v troubě?
    fotku bohužel nemám, ale muž to vyžaduje čas od času a jíme to s gnochi, já teda klidně rýži k tomu...
    možná se tomu nejvíc blíží tenhle recept https://www.recepty.cz/recept/ligursky-kralik-166730
    obrázek ilustrační z netu, nějak takhle to vypadá, určitě vyzkoušejte

    FAT
    FAT --- ---
    Když tady byl ten králík, dělal jste ho někdo s dijonskou hořčicí? Já kdysi, ale už si to moc nepamatuju. Snad jen den dopředu osolit, opepřit, silně pomazat hořčicí, silně zasypat cibulí a dát odležet do lednice. Druhý den upéct do měkka a podávat s rží.
    Nemusí to být přesné a tak protože mám v mrazáku stehna a cemr, tak se dopředu ptám, jestli je ten postup OK?
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    Diky, trochu jste me prehltili :) Na kralika jeste nebyl cas, tak mam ted o cem premyslet..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nejlepsi kralik je smazeny v trojobalu. S brkasi. Luxusni dobrota.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SCIFI: Cibule a hořčice. S rejzi.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Dojídáme zbytky zeleniny po pár dnech na chalupě: měknoucí papriky a rajčata naházet na olej se zbytky žluté i červené cibule, přidat česnek, sůl, pepř, špetku provensálského koření, rajský protlak, provařit, rozjezdit tyčákem, nazdar.

    Těstoviny Adriana Tradizionale Gigli v akci, z bronzové matrice 😉 👌🤌

    Nejdůležitější je, že u toho mlaská i dítě, které jinak v tomhle počasí moc jíst nechce.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SCIFI: Pozdě, ale přece, příhod k tomu něco divokého koření (pepř, nové koření, bobk. list, případně jalovec) ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    už zas rostou :)

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    SCIFI: ja mam nejradej kralika peceneho na kapuste
    viz a la improvizace na tento recept:
    Recept: Recept Králík v kapustě | Tradičnírecepty.cz
    https://www.tradicnirecepty.cz/recept-kralik-v-kapuste/

    ... ja osobne kralika docela dost operim (kapusta s peprem se k sobe hodi!) a nezapomenout osolit nez to zabalis do slaniny - slaninu pouzivam anglickou, ale musi byt hodne prorostla (tucna) a ne uplne libova!! ...pecu to na masle - podlejvam kurecim vyvarem.
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    Diky, zkusim upect se slaninou a cesnekem :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    APPU: Nikdy jsem bůček ke králíkovi nedávala a nikdy mi nepřišel suchý. Maximálně stehna prošpikuji slaninou, když ho peču nadivoko.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SCIFI: Potřu drceným česnekem se solí, opepřím a dám péct do trouby pod poklicí, na závěr 10 min v otevřeném pekáčku.
    Podávám se špenátem a bramborovými knedlíky nebo opečenými brambory.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: přesný postup nevim haha
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    SCIFI: zabalit do slaniny a upéct
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd -)
    Kuřecí stehna s lilkem a opět quinoa s cizrnou a domácími rajčaty s paprikou s česnekem. Zakápnuro citrónem.

    APPU
    APPU --- ---
    SCIFI: U nas se vzdycky kralik pekl s buckem. Nebylo to pak tak suchy :)
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SCIFI: já je naposled použil na asijskou směs 😀
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    Pratele v kuchyni, mam tu dve kralici stehna, nikdy jsem kralika nedelal, nejake tipy co s tim? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: Děkuji :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam