JAJITA: Tak ke kuřeti spíš brambory, ale když na to přijde, to kuře dělám už tak dost slané.
Stejně tak k játrům taky nemám potřebu (i když ano, sádlem omaštěnou s játry jsem si na Slovensku dával opakovaně, po túrách v Tatrách to přišlo vhod), když si je udělám jednou za X let.
Jinak s rýží vařím hlavně ten indický/asijský styl, tam to vážně není potřeba.
Obecně solím spíš míň a rýže mi chutná prostě čistá a má dobrou konsistenci. Vodu stačí dát nějaký článek prstu nad hladinu rýže, není potřeba blbnout s olejem ani solí, na začátku ohulit, jak začne vařit, snížit plamen na minimum a vařit nějakých 12 minut, voda se vyvaří, stačí pak pár minut nechat dojít.
Výborně se doplňuje s tím slaným okolo, stačí křupavý plátek nori. :)