• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: tak se to u nás jedlo vždycky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: Dneska jsem šel cestou turbohereze a dal si to s vařenými brambory.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: tady nekompromisne vyzaduji knedlu. V nouzi dobrou krupavou bagetu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes byla na řadě krůtí játra ve směsi se zeleninou na asijský způsob.

FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: V tom Tvém podání to vypadá tak hezky, že bych to snad i jedl. I když lilek je moje nejméně oblíbená zelenina.
    :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zapečený lilek Melanzane alla parmigiana. Byl zrovna v kalendářu od Grusovky.

APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KURE: https://www.toprecepty.cz/recept/50596-pohanka-s-restovanou-zeleninou/ - akorát místo sušených rajčat jsem dala čerstvá, z ostatní zeleniny jsem tam dala jen mrkev a cuketu a nakonec posekaný čerstvý špenát
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Plněný papriky, ty já rád.

KURE
    KURE --- ---
    APRILMOUSE: jak děláš tu pohanku? :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Cuketa zapečená s mletým masem a sýrem, pohanka se směsí sezónní zeleniny :)

FAT
    FAT --- ---
    LYNCH: Jak se rika - Proti gustu... Ale jinak sním snad každou dobře uvařenou.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: jedna známá jasminovou nesnáší a smrdí ji po myšině. normální nejlevnější pytlíkovou naopak zbožňuje
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: Já rýžu fakt nemiluju. :-)
    FAT
    FAT --- ---
    LYNCH: Chvíli mi trvalo, než jsem vychytal vaření na indukci, ale tím, jak zaleju rýží a přiklopím ji, se o ní nestarám. Sporák se vypne sám a je to hotové. Ale chtělo to vychytat.
    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jsem diabetik a rýži miluji. Obzvláště jasmínovou. Jasně, má velký GI, ale já mám glykémii, i s timhle, v pohodě.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BRUKEV: jsem s tim otravnej ja vim:) a už jsem to tu psal několikrát. Ale je to hodně podobný jak píšeš o těch Indech. já dostal rychlokurz od kurdskýho kuchaře co vařil pro vojáky každý den rýži pro pár stovek lidí. ono neni moc co hlídat, prostě ten poměr je danej a ono ti to pomalu dojde v tom rozehřátým hrnci na vypnutým sporáku. nic nehlídáš
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LYNCH: zajímavé, vyzkouším.

ZUZKAOU: ti indové těch metod mají taky víc. Popravdě jsem nikdy žádné video s vylíváním vody neviděl. Já rád sleduju různá videa, kdy vaří rýži pro 100+ osob ve velkém hrnci. A jen mlčky závidím jejich knowhow, kdy prostě zarestují rýži na tuku a koření, pak tam šplouchnou několik kýblů vody, přiklopí, obalí hadrama...a za praxí odhadnutý čas to odklopí na luxusně vypadající basmati.
    Já bych z toho měl nějakou rozvařenou kejdu :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CAMKA: Zadělej těsto podle https://cookidoo.cz/recipes/recipe/cs/r777726 ,-) Jde to i bez Thermomixu.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: ja si jasminku dávám s velkou chutí i samotnou, nejlepsi kombo je s kuřetem, to mám prostě odmalička jako nejoblíbenější jídlo. zrovna dneska jsem si dával do nosu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já nevezmu rýžu a nevařím. Sním ju jen na cestách, když se nenabízí lepší možnost. Muži napíšu povel z práce, ať si ju uvaří, když se hodí. Třeba k ptačkům. Tato nanicovatá obilnina asijského původu diabetikům nepasuje.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    dam rýži na olej trochu osmahnout, až zbělá, zaleju horkou vodou v pomeru 1:1,5 ,(případně posolim) vypnu sporák , prikreju a za 15 min servíruju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam