• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    JAJITA: je to tak
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LYNCH: Za mě škoda obou surovin, z makrely se dají udělat nejmíň super pomazánky, avokádo akorát zabije.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    Kdyz tu pisete o avokadu...lze udelat pomazanku z nej bez cibulky anebo salotky??pokud mate prosim recept,budu vdecna....
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: ajaj, dostala jsem chuť na kapustnicu

    P.S.
    krása ten talíř, ach...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LYNCH: Já ho mám ráda na salátovém lůžku s nasekaným lososem a šalotkou.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    když jsme u avokáda. tenkrát jsem v nějakým ezo prostrenu videl pomazanku z avokada a uzený makrely:D úplně blbý to neni
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    obrácený švestkový koláč s fíky... skořicí, zázvorem...

    miluji dezerty narvaný ovocem, kde je jen minimum těsta

    ACKO
    ACKO --- ---
    JAJITA: já ani ten sůl, pepř, citron nepotřebuju, mám ráda jednoduchý chutě
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Se přiznám, že po všech pokusech s avokádem si ho nejvíc vychutnám rozpůlené, sůl, pepř, zakapat citronem, vyjídat lžičkou, k tomu kousek bagety :-)
    MIST
    MIST --- ---
    ILLUZE: avokadovajickovou pomazanku zkusim, vlastne delam to same, jen v mem provedeni to je s tunakem, avokadotunakova :) + citronova stava
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: uplne na tom vidim kopecek zakysane snetany
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    (A samozřejmě nejlépe chutná s chilli omáčkou Agent Orange.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Bylo třeba sdělat všemožný zbytky zeleniny a nějaký vepřový, tak dneska luxusní bezdomovecký eintopf. Brambory jsem vařil extra.

    N_I
    N_I --- ---
    likvidujem kolegovi ryby z norska, co tam jezděj chytat páč je nesihl snít a už tam zase byl pro další
    baví mě jak to je rychlý, easy, jen rozmrazit, přídat petržel, sůl. olej, citron, pepř a dát to do trouby na dvacet minut mírněji a pak na chvíli víc,
    navíc nám tu dorostlo na zahradě cherry rajče tak to je skvělá příloha, jen se to k tomu hodí a jedna cibule která je snad ze všeho nejlepší takto pečená...

    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: Ale kdepak! Nic takového.
    :-)
    FAT
    FAT --- ---
    LUCIASHECK: Já ho mám a nic mi to nedělá...
    :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Málem jsem z té ceny omdlela :O
    Za mlada jsme tady chodili na chlebíčky s chatkou, za pár kaček, moc lidí to nekupovalo, tak byly pořád k mání :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jo to chapu. Vyrobit se to dá jednoduše i doma. Staci mrknout na recepty napriklad na Kamaboko, anebo na Chikuwa a mas domaci surimi za par minut. Treska, bílky, sul, cukr, škrob a tim to hasne.

    https://www.masterclass.com/articles/chikuwa-recipe

    Chikuwa (Fish Cake) • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/chikuwa-fish-cake/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: no to pak je rybí pomazánnka :-D Normálnně pošírovat filé v okořeněné vodě. Ale chutná to jinak, to už jednoduší udělat jen tu celervu remuládu.
    KURE
    KURE --- ---
    ZUZKAOU: no asi bych misto surimi použil nějakou vařenou rybu.
    imho je to pochybnej polotovar kterej pro mě nemá žádnou přidanou hodnotu.
    Jinak to zni jako dobrej salat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam