Už několik hodně let nemůžu ostré. Před tím jsem si mazal Moruga Mučíto na chleba k snídani, než mi to doktorka zakázala, ale výrazné koření mám rád pořád. A když už to tady rozebíráte, dám sem teda opět jednu málo fotogenickou věc - dělal jsem si předevčírem dhal. Zbyl mi hrách z kaše, která nedopadla podle očekávání, tak jsem k němu přihodil čočku belugu a hodil to na klasický základ: olej, římský kmín (oprančit a rozvonět, jak píše
GRANTORINO), kurkuma, jemné madras curry, kokosové mléko, cibule, rajče, protlak, sůl, pepř, provařit, protřepat, nemíchat.
Rýže je vařená naslabo pod pokličkou jen
ve vodě a bez soli ;-)
Dobrý to bylo.
Jinak minulý týden byl týden mletého masa, ragů k těstovinám, koule s rajskou k těstovinám, zbytky ragů jsem zapekl do moussaky, chutnalo to všem, dítě si přidávalo, nefotil jsem to, nemělo to cenu. Jestli bude ze synka grafik, designer nebo prostě někdo s vkusem a citem pro estetiku, stane se jím tak tátově punkové průpravě navzdory, já to neumím, je mi líto.