• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Snídaně :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Krásné napohled!
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Galettka s rajcaty, cuketou, kozim syrem a pestem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Páteční rychlovka na HO - vepřová panenka, kukuřice s česnekem a máslem, quinoa s cizrnou a zeleninou. A k tomu sladká chilli omáčka.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FINSON: 👍
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Z mrazáku to taky nemám rád, z něj mi nevadí asi akorát ryba :-) Jinak čočka na kyselo synkovi chutná, tohle je na něj asi moc aromatické.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: no jako teoreticky to můžeš i zamrazit, už jsem to taky dělala, ale já nerada jím rozmrazeny hotový jídlo, protože se to rozblemcne. A děti to taky nesní vždycky no... Ale něco sní a to je základ, protože luštěniny :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Jaj, česnek je tam taky... jinak díky, snahou bylo zbavit se toho hrachu a k tomu jsem naházel, co jsem zrovna měl po ruce :-) Blbý je, že tohle nikdo jiný jíst nechtěl, tak si to holt nechávám na dny, kdy jsou ostatní s jídlem zajištěni jinde - což se teda se začátkem školního roku výrazně zlepšilo ;-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: tohle, co si uvařil, můžeš celkem veselé pojmenovat "dhal", typické indické jídlo :) a je to hodně variabilní jídlo, já tam nedávám kokosové mléko, ale zas do toho dám třeba i mrkev na kostičky, česnek, lilek třeba...
    My to měli předevčírem, dělala jsem toho celý hrnec a bohužel tyhle jídla jsou hrozně nefotogenická, taky už si říkám, že se to ani nebudu snažit fotit, protože by to úspěch nemělo...
    Takže za mně si to nafotil dobře XD teoreticky by to na fotku vylepšil ještě tak lístečky něčeho zeleného navrch a trochu sýrové zeleniny naranžované k tomu... Jinak holt to vypadá takhle :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ta bila vec je feta.

    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Zapomněl jsem v tom výčtu na zázvor, ten jsem tam hodil taky.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Už několik hodně let nemůžu ostré. Před tím jsem si mazal Moruga Mučíto na chleba k snídani, než mi to doktorka zakázala, ale výrazné koření mám rád pořád. A když už to tady rozebíráte, dám sem teda opět jednu málo fotogenickou věc - dělal jsem si předevčírem dhal. Zbyl mi hrách z kaše, která nedopadla podle očekávání, tak jsem k němu přihodil čočku belugu a hodil to na klasický základ: olej, římský kmín (oprančit a rozvonět, jak píše GRANTORINO), kurkuma, jemné madras curry, kokosové mléko, cibule, rajče, protlak, sůl, pepř, provařit, protřepat, nemíchat.

    Rýže je vařená naslabo pod pokličkou jen ve vodě a bez soli ;-)
    Dobrý to bylo.

    Jinak minulý týden byl týden mletého masa, ragů k těstovinám, koule s rajskou k těstovinám, zbytky ragů jsem zapekl do moussaky, chutnalo to všem, dítě si přidávalo, nefotil jsem to, nemělo to cenu. Jestli bude ze synka grafik, designer nebo prostě někdo s vkusem a citem pro estetiku, stane se jím tak tátově punkové průpravě navzdory, já to neumím, je mi líto.

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU: Já vlastně nevím, jak hlasovat. Římský kmín mi vždycky přišel dobrej, koriandr ze začátku příšerně jarovej, ale už jsem si nějak zvykla.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LYNCH: to každopádně. Nechávám všechno to koření po indickém způsobu vždycky rozvonět v trošce másla ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LYNCH: Spis teda bucek a veprovy s knedlikem. A kachna se zelím :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    to nejdeee
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LYNCH: Jo, uplne celej svet bez kminu, ze vseho nejlip :-).

    LYNCH: Kazdy koreni je nejlepsi, kdyz se nejdriv na sucho oprazi.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    SAMOUT: brambory, houby, hovezi na houbách atd atd bez kmínu??? to je trestný!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Riman je v pohode, ale nas klasickej kmin mi nesmi pod nos, velmi skaredy aroma.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    HELLENKA: je fajn ho prvně opražit na suchý pánvi. sypat ho přímo do jídla je o ničem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam