• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Illuze, táhni a srůstej!
    Mně to rozmixované ragú taky nepřijde jako vtip, imho to bude fajn.
    U nás žena večer pekla štrůdl a já zjistil, že se mi zítra nechce v kanclu na oběd do restaurace, tak jsem využil roztopené trouby a hodil si do ní po vyndání štrůdlu brambory, a k tomu se teda rozhodl pro cheat day v tom smyslu, že se mi nechce vařit nic echt, ale zase bílkovin potřebuju jako už dlouho ne... takže vaječná omeleta s šunkou a sýrem k tomu, normálně se na to na ten zítřek těším.

ADALIM
    ADALIM --- ---
    JAJITA: Ano, manžel po operaci střev jedl ta dětská jídla a říkal,že to jde:-)
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    ILLUZE: Michana vajíčka redena smetanou:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: Když si o víkendu zapomenu vzít dost jídla do práce, použiju nějaký vzorek dětské výživy, lehce přisolené je to v pohodě. Vedou ty pro 8 a víc měsíců :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALUT: Zadej si mě tady do hledača s heslem "krůtí játra", třeba tě něco inspiruje.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pokusila jsem se vytvořit lososovou pěnu. Vezmete uzeného lososa a uděláte z něho pěnu.

SALUT
    SALUT --- ---
    ? nějaký tip na krůtí játra, díky
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    V neděli pak opečený domácí toustový chléb z pomazánky ze zbytku pečeného lososa.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jo a foto ze sobotního oběda - snad ne posledního na zahradě. Mleté hovězí s fazolemi a bramboráky z kukuřičné mouky.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Mám ráda brokolicu a miluju čedar, tak jim brzo vystrojím svatbu. :-)
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Cheat day, takze si dame neco zdraveho. Sekacku mam od jednoho strejdy z Vysociny.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: https://cookidoo.cz/recipes/recipe/cs/r123123 a tohle https://cookidoo.cz/recipes/recipe/cs/r265461 moc hezké hodnocení nemá, ale když se dá pod to pyré bramborová nebo slaná rýžová kaše s muškátovým oříškem, ideálně s oloupanou upečenou červenou paprikou, tak to půjde
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LYNCH: No, zase tak blbej nebyl ,-)
    Nejdřív jsem tě chtěla poslat do Říma, ale pak jsem si vzpomněla na dětské výživy, dohledala recept a vlastně to vypadá použitelně pro celou rodinu, aniž by někdo zásadně trpěl.
    Základ bude, abych to pro sebe víc rozvařila.

Rozvařené hovězí mi přijde navíc tak nějak přijatelnější než vepřové, kuřecí si nepředstavuji, to snad ani nejde.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ILLUZE: to byl vtip:D ale proč ne viď.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Já tahle pyré s lučinou dělám často, je to dobrá příloha pro nás, co se sacharidy musíme zacházet opatrně. (mrkvový, dýňový, celerový, květák nebo hrášek třeba)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Super - je to tam - buď brokolicový pyré s chedarem nebo bramborovobrokolicové.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: To půjde :) Včetně té páry v košíku. Děkuji :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Brokolicu v páře do měkka, ale ne umučit, aby jí zůstala barva. Ideálně blanšírovat a pak na másle se smetanou a lučinou mixovat do hladka, tak to dělám tyčákem, dobrá posilovna. Nešlo by to v termomixu?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: A jak to uvařit, nemáš prosím recept?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Brokolicové pyré s lučinou, to tam dostaneš bílkovinu aj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam