ILLUZE: congee! Tedy slaná rýžová kaše, jen holt omezíš posypky.
What is Congee? - Types of Rice Porridge from Around the Worldhttps://food52.com/blog/24068-congee-rice-porridge-across-culturesRozvaříš rýži ve vývaru se sojovkou, zázvorem a česnekem. A na k tomu tedy něco, co nebude potřeba kousat - velmi nadrobno cibulku a koiandr, opečené kořeněné mleté maso posléze zase nasekané na kousky, nebo třeba katsobushi vločky. Zkusil bych jestli projde chilli olej . A rozmašírovat do toho měkké a nebo silken tofu. (v asijských speciálkách, běžně prodávané tofu je bohužel drobivé) na přidanné bílkoviny.
Případně do toho vmíchat vajíčka tak, aby zhoustla, pro přidání nějakých živin. Možno udělat i z pohanky či krup. Pohanka neputstí dostatek škrob, aby to mělo takovu tu hladkou strukturu. Jde to pojmout i jako řidší rizoto a rozpustit v tom sejra.
Ovesná kaše na slano je taky dobrá věc.
Řidší luštěninové kaše, řádně dochucené. Tedy člověk předvaří luštěniny ve vodě, tu pak slije a násleně je dovaří v okořeněném vývaru a stím vývarem rozmixuje, přidá miso a nějaký dobrý tuk. K tomu nadrobno nakrájenu karamelizovanu cibulk.
A nebo husté luštěninové polévky, které člověk rozmixuje. Stejně tak jdou rozmixvat nakrém nejrůznější kari,dhály a podobně.
Bramboroovou kaši do které rozpustíš hodně sýra.
Nejrůznějí chia pudingy můžeš a nebo se semínka budou zachytávat v drátech?
Lassi/smoothie/milkshakes jako sváčy.