• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: aaaaa. Dost. Jdu vyfotit dvě kila cuket. Koprovku s knedlíkem a masem chápu jako výjimečnou věc, když to má někdo ráda. Tři omáčky s knedlou v týdnu už moc ne.

    Svíčkovou si dám občas ráda a poslední roky v hospodě, než se s tím vařit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dezert. Nekomplikovaný :)

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Hlavně v kombinaci houskový knedlík, prorostlé maso, žádná zelenina, Nebudu lovit statistiku odoperovaných žlučníků za rok...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KURE: Prosimtě, ano, francouzské omáčky obsahují mouku... já si to taky umím přečíst. Ne však všechny a jsou i krajově odlišné. To, co jsme zvyklí jíst doma, jsou recepty od přátel mých rodičů z FR.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: zelepí střeva je blbost, ale kombo tuk a opražená zavařená mouka je hůře stavitelný.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: svíčková se moukou zahuštěvat nemusí, i když to chuť lehce mění. Stačí dost rozmixovane zeleniny a méně vývaru a smetany.

    Koprovka je bešamel, je každého volba, zda chce jíst provařenou mouku, ale obejít se to asi nedá.

    Teda jde udělat krémová bramborová polévka a dochutit ji koprem, ale to je jiné jídlo.
    KURE
    KURE --- ---
    KAIAFOX: myslíš tu francouzskou kuchařku kde 3 z pěti základních omacek obsahují mouku?

    Ano takový to zaprašovani moukou a zaklechtka je blbost, ale určitě ne pro to, že mouka zalepi střeva. To bys musela být hodně nemocná.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    RUTHLESS: Omlouvám se, nenapsala jsem, že do omáček, co se jí u nás v rodině - český klasiky nejíme, tak pardon :). Ale ty se snad taky dají zahustit, jak píše Kochanska, prostě zeleninou..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAIAFOX: Jak to chutná třeba ve svickovy? Nebo koprovce?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    LYNCH: Na máslo dáš cibuli, podliješ vínem, rozvaříš, dáš kapary a máš skvělou omáčku.. a? Mám tady opisovat francouzskou kuchařku?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KAIAFOX: cibule ve víně?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tak ono tohle zaprašování moukou není dobré ani pro běžné strávníky. Táta všechny omáčky zahušťuje rozvařenou cibulí ve víně...trvá to, ale nemáme zalepená střeva.
    OLIII
    OLIII --- ---
    KOCHANSKA_CH: Super, díky! S roládama moc zkušeností nemám, tak jsem si říkala, že se radši přeptám. Určitě vyzkouším:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    OLIII: Mouku doma nemám, nedělá mi dobře pšenice a potřebuju stravu s nižší náloží sacharidů kvůli diabetu. Spousta disciplín jde bez mouky a je i lepší. Takhle hladká a hustá mi teď třeba vyšla omáčka z lesních hřibů k hovězímu z pastvy. Zahuštěno jen zeleninou (cuketa/cibule), ale s tyčákem je to fest práca. :-)

    OLIII
    OLIII --- ---
    KOCHANSKA_CH: Bez mouky?
    FINSON
    FINSON --- ---
    VELCORO: OK, dneska jsem toho ke zbytku brambor přihodil víc - mleté maso v HF a omáčka ze smetany a hořčice:

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tři vajca, krabku tučnýho tvarohu, zelený lupeny, co jdou zrovna kolem, sůl, pepř, kurkumu. Rozmixuješ do tekutýho těsta, naliješ na pečpapír, v troubě cca na 180°C a kontroluju pohledem, až horní viditelná strana trochu zhnědne.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ta je nádherná
    jak děláš těsto?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes jen páteční rybí předkrm, aby zbylo místo na večer, bude akce v hospodě.
    Tvarohová roláda s lososovou pěnou.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam