• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KAIAFOX: tak pardon.. nějaká nabroušená
    KURE
    KURE --- ---
    KAIAFOX: myslíš tu francouzskou kuchařku kde 3 z pěti základních omacek obsahují mouku?

    Ano takový to zaprašovani moukou a zaklechtka je blbost, ale určitě ne pro to, že mouka zalepi střeva. To bys musela být hodně nemocná.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAIAFOX: Jak to chutná třeba ve svickovy? Nebo koprovce?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    LYNCH: Na máslo dáš cibuli, podliješ vínem, rozvaříš, dáš kapary a máš skvělou omáčku.. a? Mám tady opisovat francouzskou kuchařku?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KAIAFOX: cibule ve víně?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tak ono tohle zaprašování moukou není dobré ani pro běžné strávníky. Táta všechny omáčky zahušťuje rozvařenou cibulí ve víně...trvá to, ale nemáme zalepená střeva.
    OLIII
    OLIII --- ---
    KOCHANSKA_CH: Super, díky! S roládama moc zkušeností nemám, tak jsem si říkala, že se radši přeptám. Určitě vyzkouším:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    OLIII: Mouku doma nemám, nedělá mi dobře pšenice a potřebuju stravu s nižší náloží sacharidů kvůli diabetu. Spousta disciplín jde bez mouky a je i lepší. Takhle hladká a hustá mi teď třeba vyšla omáčka z lesních hřibů k hovězímu z pastvy. Zahuštěno jen zeleninou (cuketa/cibule), ale s tyčákem je to fest práca. :-)

    OLIII
    OLIII --- ---
    KOCHANSKA_CH: Bez mouky?
    FINSON
    FINSON --- ---
    VELCORO: OK, dneska jsem toho ke zbytku brambor přihodil víc - mleté maso v HF a omáčka ze smetany a hořčice:

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tři vajca, krabku tučnýho tvarohu, zelený lupeny, co jdou zrovna kolem, sůl, pepř, kurkumu. Rozmixuješ do tekutýho těsta, naliješ na pečpapír, v troubě cca na 180°C a kontroluju pohledem, až horní viditelná strana trochu zhnědne.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ta je nádherná
    jak děláš těsto?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes jen páteční rybí předkrm, aby zbylo místo na večer, bude akce v hospodě.
    Tvarohová roláda s lososovou pěnou.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    FINSON
    FINSON --- ---
    VELCORO: Jako jo, je to takový menší oběd, má to jenom asi 550 kalorií - doma mě čekal ten štrůdl, tak jsem si na něj nechal místo :-)
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    FINSON: Mi prijde spis jako takova presnidavka :D Ne, poslal bych to tam nahned, ale pak si dal maso.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Illuze, táhni a srůstej!
    Mně to rozmixované ragú taky nepřijde jako vtip, imho to bude fajn.
    U nás žena večer pekla štrůdl a já zjistil, že se mi zítra nechce v kanclu na oběd do restaurace, tak jsem využil roztopené trouby a hodil si do ní po vyndání štrůdlu brambory, a k tomu se teda rozhodl pro cheat day v tom smyslu, že se mi nechce vařit nic echt, ale zase bílkovin potřebuju jako už dlouho ne... takže vaječná omeleta s šunkou a sýrem k tomu, normálně se na to na ten zítřek těším.

    ADALIM
    ADALIM --- ---
    JAJITA: Ano, manžel po operaci střev jedl ta dětská jídla a říkal,že to jde:-)
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    ILLUZE: Michana vajíčka redena smetanou:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: Když si o víkendu zapomenu vzít dost jídla do práce, použiju nějaký vzorek dětské výživy, lehce přisolené je to v pohodě. Vedou ty pro 8 a víc měsíců :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALUT: Zadej si mě tady do hledača s heslem "krůtí játra", třeba tě něco inspiruje.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pokusila jsem se vytvořit lososovou pěnu. Vezmete uzeného lososa a uděláte z něho pěnu.

    SALUT
    SALUT --- ---
    ? nějaký tip na krůtí játra, díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam