• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ILLUZE: jak si, prosím, udělala ty kapustičky? Já na ně mám vždycky chuť a když je koupím, tak pak moc nevím, co s nimi a tak je jen nenápadně pašuji do polívek :/ teď už na mě zase pár dní smutně koukají v lednici a čekají na svou příležitost.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dvě ne moc hezké fotky, ale ono to bylo tak dobrý ,-)
    Navíc si o ty kapustičky řekla mladší, pro kterou je zelenina sprosté slovo, a s lavašem jí to opravdu chutnalo. Třikrát sláva! 💪
    Koprovkou od tchýně s mandlemi a kachním vejcem se mi podařilo včera resetovat mozek z podzimního upršeného splínu.

BALAENA
    BALAENA --- ---
    DOCKINEZ: i jenom z klouzků se dala přežít... :-D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOCKINEZ: Grrrr :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Co si budem, smaženice je nejlepší ze směsi hub. Ale co má člověk dělat, když má akorát hříbky? Přemůže se :)

A bylo to tuze dobrý.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HOMOLOVKA: To by byl mizernej podzim.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    Co by to bylo za podzim bez zelňačky...

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: z cukety je super toto:

Zavařené, velmi chutné cukety oceníte nejen v zimě
    https://youtu.be/QgEWqro7UrE?si=FpmkMnfMq1vcPEPv
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: ad domácí pickles. Tak jsem nakrájel čínské zelí, mrkev, ředkev, cibuli, prosolil, nechal pustit vodu...a půlku sežral ještě před naplněním do sklenic. Ukrutně dobrý salát z toho byl :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LYNCH: delala se okolo pul hodiny pod tlakem v chytrym hrnci a je ok. Njn nechci si kupovat obedy vid. Jeste tam mam minimalne na zitra :D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    POHODAVOLE: z hlivy ji dekam, u bedky bych čekal, že se rozvaří.. čtvrtý den? to bych svému zažívání neudělal:D dik!!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LYNCH: chutna mi dost. Mam ji ctvrty den za sebou. Cibuli jsem delal hodinu :)

Dršťková polévka z hlívy - Nejlepší u nás!
    https://www.youtube.com/watch?si=YOb-kpUVUNf9bc74&v=iRbzDX3khEk&feature=youtu.be
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    POHODAVOLE: jaky to je? mam jich jeste par a uz mi krapet lezou krkem, touhle úpravou bych se jich zbavil)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zkousel jsem prvne "drstkovou" z bedel :)

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SAMOUT: ja bych naopak uvital, kdyby k fotografii dala vzdy nazev pokrmu i s receptem😉
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zelená zelenina a krevetky v arašídové omáčce

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ja si te dam normalne do ignore, vzdycky z tebe dostanu hlad😀...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Aj v říjnu to jde.

PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BRUKEV: Z cukety miluji hořčici, co mi dává známá. Ale kam jsem dala recept, netuším.
    BRUKEV: Nám povyrostly děti a s 10 sklenicemi si nevystačím ani na passatu. Letos mi zavařeniny tohoto typu došly už v dubnu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když už to ILLUZE: tak hezky načala.

My posklízeli, co na záhonu zbylo a máme:
    cukety
    patisony
    paprika bílá

Nechci to dusit, nějaký tip na "něco a la pickles"? Prostě čalamáda, nebo nějaká prokvašenost? Klidně dodám i nějaké cibule, česneky, atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam