• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ILLUZE: jak si, prosím, udělala ty kapustičky? Já na ně mám vždycky chuť a když je koupím, tak pak moc nevím, co s nimi a tak je jen nenápadně pašuji do polívek :/ teď už na mě zase pár dní smutně koukají v lednici a čekají na svou příležitost.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční losos a barvy.

    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DOCKINEZ: dieta nám brání:(
    SALUT
    SALUT --- ---
    KOCHANSKA_CH: já(tra) chtěl ty recepty...kombinace se sojovkou, me gusta
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Játra jsem si včera nadělila na menší kusy a naložila do sojovky. Čerstvé shiitake, topolovky a pár hlív jsem dlouze restovala na přepuštěným másle, až zbyla zhruba desetina původního objemu, což je, krapet, frustrující. Pak jsem houby v pánvi ještě rychle odvařila kapkou worčestrovky a sojovky a nechala okapat. (už vím, jak budu vytvářet houbové jerky, co nám fest chutnalo v Améru) Dnes jsem restovala připravenou zeleninu a buráky na másle a troše sezamového oleje, zakápla jen kapkou sojovky, aby křupavé zelenině zůstala chuť. Bokem jsem zprudka opekla játra a prohřála marinované houby. Na talířu to spolu pěkně ladilo. Muž měl přílohou rýžový úplně tenký nudle.

    Jak tady někdo chtěl ty recepty... :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Když z práce muži vyšlu pokyn, ať si uvaří rýžu k obědu, než dorazím, tak si tam prdne tu největší cibul, taky ju miluje.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DOCKINEZ: To nejen delam taky, ale sveho casu jsem musela davat cibule vic, protoze se o ni spolustolovnici prali.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Já do rýže často dávám ty hřebíčky zapíchaný do citronový kůry (špičky citronu)... A občas rýži před vařením/dušením pražím na másle (ideálně přepuštěným), a úplně nejradši ji vařím ve vývaru, když se to k tomu jídlu hodí, ale to už je opravdu hyperposh ,D
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    DOCKINEZ: Yes!) Ja ten hrebicek zabodam do ty cibule a posadim doprostredka na ryzi. Doporucuju jeste pred varenim na sucho oprancit v kastroolu)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    S2FI: Cibuli. Rýži vařím s hřebíčkem a kusem cibule a pro sebe si pak kus tý cibule dávám i na talíř, chutná mi :)

    Z cyklu "tohle doma nezkoušejte" :)
    S2FI
    S2FI --- ---
    DOCKINEZ: co to máš na té rýži? Máslo?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Dnes budu taky obědvat játra, včera jsem si udělala přípravu, uvidím, co z toho vzejde.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já rád játra, ty rád játra,
    ty rád játra, já rád játra,
    co nám brání dát si játra?

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    EFFILA: Nechceš se rozloučit aj u nás v práci? :-)
    EFFILA
    EFFILA --- ---
    Na rozlučku do práce. Po tolika letech bohužel nemůžu jen v kanceláři říct čaune a musím oběhnout několik oddělení

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dvě ne moc hezké fotky, ale ono to bylo tak dobrý ,-)
    Navíc si o ty kapustičky řekla mladší, pro kterou je zelenina sprosté slovo, a s lavašem jí to opravdu chutnalo. Třikrát sláva! 💪
    Koprovkou od tchýně s mandlemi a kachním vejcem se mi podařilo včera resetovat mozek z podzimního upršeného splínu.

    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DOCKINEZ: i jenom z klouzků se dala přežít... :-D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOCKINEZ: Grrrr :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Co si budem, smaženice je nejlepší ze směsi hub. Ale co má člověk dělat, když má akorát hříbky? Přemůže se :)

    A bylo to tuze dobrý.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HOMOLOVKA: To by byl mizernej podzim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam