• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    POHODAVOLE: jaky to je? mam jich jeste par a uz mi krapet lezou krkem, touhle úpravou bych se jich zbavil)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zkousel jsem prvne "drstkovou" z bedel :)

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SAMOUT: ja bych naopak uvital, kdyby k fotografii dala vzdy nazev pokrmu i s receptem😉
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zelená zelenina a krevetky v arašídové omáčce

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ja si te dam normalne do ignore, vzdycky z tebe dostanu hlad😀...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Aj v říjnu to jde.

PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BRUKEV: Z cukety miluji hořčici, co mi dává známá. Ale kam jsem dala recept, netuším.
    BRUKEV: Nám povyrostly děti a s 10 sklenicemi si nevystačím ani na passatu. Letos mi zavařeniny tohoto typu došly už v dubnu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když už to ILLUZE: tak hezky načala.

My posklízeli, co na záhonu zbylo a máme:
    cukety
    patisony
    paprika bílá

Nechci to dusit, nějaký tip na "něco a la pickles"? Prostě čalamáda, nebo nějaká prokvašenost? Klidně dodám i nějaké cibule, česneky, atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TOOMIX: to se vždy zvládlo do 10 sklenic. A cuket jsme tedy letos jako každý rok měli přehršel.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    My jsme všechny nesourodé vyházeli (rodina, zájemci i kontejner) a nakoupila jsem uniformované sklo s víčky (víčko euro 80 mm). A teď máme pár typů sklenic, vždy na něco konkrétní typ (marmeláda x rajčata x želé) a sedí pěkně na sobě ve skříni a nikam se to nekácí a vejde se to.

Na skladování mám krabice, ale nějak s tím ještě musím zahospodařit.

OCD manžel souhlasil :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: jen počkej až dostaneš jeden rok cukety a budete dělat čalamádu :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já jsem tvrdý regulátor zavařovaček. Toleruju počet tak do desíti kusů, ok, přes sezonu o něco víc. Ale jinak se to fakt doma jen kupí, malé, střední, větší, manželka stále tvrdí, že tomu nerozumím a že se to bude hodit.
    Houbelec, vždy nám deset stačilo :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VSICHNIMAME: My jich máme na chatě prázdných snad 300. To se proste užije :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Já ty sklenice vždy velmi úspěšné za nějakou čokoládu udam přes FB, je mi líto hodit třeba 50 sklenic do kontejneru. A pak zavaruju a jsem ráda, že jich mám dostatek:)
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    ILLUZE: Dam dve zavarovacky, ze si ani nevsiml lol.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VELCORO: Včera jsem regulérně zvažovala, že se tu po nějakých poptám. Byli to těsné 😅
    A vlastní blbostí - muž hudral, že máme moc sklenic, tak jsem je trošku v srpnu zredukovala.
    Však nebyly letos meruňky, že… nebude potřeba…
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VELCORO: Zavařovaček je vždycky buď nadbytek, nebo nedostatek 😅
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    ILLUZE: Mas fakt krasnou a prostornou kuchyn. A taky jak umis nalozit (pun inteded) s prazdnejma sklenicema. Zrovna vcera jsem u kontaku videl celou krabici a ja je prubezne vyhazuju, protoze nevim co s nima :/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Cca 7 hod. ,-)
    Passata, lečo, kečup, kozí rohy. Pár sklenic ostřejších.
    Teď už jen sterilizovat a popsat.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam