• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Děkuji za kapustičkové tipy!

    Dnes vyhrála varianta pečených s oliváčem, česnekem a solí. K tomu pečené stehno a bramboro-tuřínová kaše. Akorát jsem se v závěru pečení zapomněla u jiné práce, ehm, takže byly krupavější než bylo v plánu. Ale manžel si to takhle pochvaloval.

    1KA
    1KA --- ---
    Syn pro mě upekl mrkvový dort.

    MIST
    MIST --- ---
    ILLUZE: premyslim tu, ze to je poprve co slysim, ze nekdo zpracovava k jidlu rybi kost :DDD
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes květákový krém, příjemně zahřál.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jo. Už to, ode mě, okopirovaly aj restaurace. :-)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KOCHANSKA_CH: k rybě špenát? Zajímavé, to jsem ještě nedělala, ta kombinace vypadá tak moc dobre, ze to asi musím vyzkoušet. :)) Mňam.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Z_RYBY_KOST: Očistím je, omyju, rozsekám nahrubo v sekáčku, opražím na másle s česnekem, solí a pepřem.
    Přesně po moment, kdy mají ještě tuhle svěží barvu ,-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Z_RYBY_KOST: Já je oprásknu na oliváči (třeba ještě s mrkví) a po čase přidávám balsamico - trochu tam zkaramelizuje. Jsou výborný.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Na ctvrtky, potrit olejem dle chuti, zasypat utrenym cesnekem se soli (dost) a zapect v troube.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    Z_RYBY_KOST: za mně nejlepší je trochu povařit, zchladit aby neztratili barvu a jebnout je na máslo
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: ty tvoje barevny jidla by se dala prenest i stetcem na platno a byl by to hezky obraz.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Růžičková kapusta na zádíčka i jinak | Cuketka
    https://www.cuketka.cz/?p=8688

    Brussels Sprouts With Warm Honey Glaze Recipe | Bon Appétit
    https://www.bonappetit.com/recipe/roasted-brussels-sprouts-with-warm-honey-glaze

    Roasted Brussels Sprouts Recipe
    https://www.onceuponachef.com/recipes/roasted-brussels-sprouts.html

    Roasted Brussels Sprouts with Honey • Recipe for Perfection
    https://recipeforperfection.com/roasted-brussels-sprouts-with-honey/
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ILLUZE: jak si, prosím, udělala ty kapustičky? Já na ně mám vždycky chuť a když je koupím, tak pak moc nevím, co s nimi a tak je jen nenápadně pašuji do polívek :/ teď už na mě zase pár dní smutně koukají v lednici a čekají na svou příležitost.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční losos a barvy.

    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DOCKINEZ: dieta nám brání:(
    SALUT
    SALUT --- ---
    KOCHANSKA_CH: já(tra) chtěl ty recepty...kombinace se sojovkou, me gusta
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Játra jsem si včera nadělila na menší kusy a naložila do sojovky. Čerstvé shiitake, topolovky a pár hlív jsem dlouze restovala na přepuštěným másle, až zbyla zhruba desetina původního objemu, což je, krapet, frustrující. Pak jsem houby v pánvi ještě rychle odvařila kapkou worčestrovky a sojovky a nechala okapat. (už vím, jak budu vytvářet houbové jerky, co nám fest chutnalo v Améru) Dnes jsem restovala připravenou zeleninu a buráky na másle a troše sezamového oleje, zakápla jen kapkou sojovky, aby křupavé zelenině zůstala chuť. Bokem jsem zprudka opekla játra a prohřála marinované houby. Na talířu to spolu pěkně ladilo. Muž měl přílohou rýžový úplně tenký nudle.

    Jak tady někdo chtěl ty recepty... :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Když z práce muži vyšlu pokyn, ať si uvaří rýžu k obědu, než dorazím, tak si tam prdne tu největší cibul, taky ju miluje.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DOCKINEZ: To nejen delam taky, ale sveho casu jsem musela davat cibule vic, protoze se o ni spolustolovnici prali.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Já do rýže často dávám ty hřebíčky zapíchaný do citronový kůry (špičky citronu)... A občas rýži před vařením/dušením pražím na másle (ideálně přepuštěným), a úplně nejradši ji vařím ve vývaru, když se to k tomu jídlu hodí, ale to už je opravdu hyperposh ,D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam