• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ACIDQA: úžasný! Moc děkuji <3
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    RUTHLESS: s vejcema, ale nemám čas to teď zformulovat. :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ACIDQA: a s čím chceš poradit?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BERRUNA: No, recept... :)
    Maso na malé kousky jsem si naložila do směsi koření (dávám od oka): zázvor, česnek, sůl, bílý pepř, sečuánský pepř, chilli a tak dvě lžíce sezamového oleje. Pak to zasypu škrobem nebo tapiokovou moukou, aby se to jakože "obalilo) a "osmažím" asi na 1cm nějakého neutrálního (slunečnicového) oleje. Maso přendám na papírovou utěrku, nechám odsát tuk a mezitím si vytřu pánev do sucha.
    Do suché pánve přidám tak dvě lžíce medu, přisypu od oka (řekla bych, že klidně další dvě lžíce) třtinového cukru a těsně před karamelem zaleju troškou rýžového vína, které nechám vyvařit. Pak přileju sojovku (stačí zelenej kikoman, kterej je míň slanej), nechám taky trochu odpařit (mezitím mi měkne maso a vařím rejži), ochutnám, podle chuti naperu chilli papričkou, naředím vodou s trochou škrobu nebo tou bílou vodou z rejže a zahustím na "sliz".
    Ochutnám, dochutím podle nálady (někdy je třeba dosladit, někdy přidat víc chilli, málokdy přisolit, případně naředím vodou.

    Podávám s rejží nebo nudlátorama, zasypu nějakým sezamem nebo nasucho opraženejma arašídama/mandlema, co mám zrovna doma, zasypu koriandrem (kdo ho nenávidí, prostě tuhle část vynechá), nějakým klíčkem a podle chuti dokápnu limetou. Hotovo.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAREN: Normálně je na talíři i hromada zeleniny.. omáčku dělám až teď, když jsou houby, jinak je moc nemusíme. Oni jsou zvyklí od mala :).
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ACIDQA: měla bys recept, prosím pěkně?
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAIAFOX: Závidím baby, co je ochotný jíst takovou omáčku .))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: syp to sem ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIY holandský sýrový salát u id DANKLAR. Výborný to měl.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Chci se poradit s jednim receptem, tady bych zas schytala bidu, ze to sem nepatri… Poradte, jaky auditko (zijici) je k tomu urceny?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Kvasovej špaldožito
    Perníčky
    Dnešní oběd, baby friendly - kuličky z kuř. stehna, omáčka: obří pravák/sušená rajčata/kapary/brynza (nebyl palouček)/rozmarýn/cibule/výpek z masa)
    Strouhanou řepu s mrkví a balsamico jim dvakrát denně :D

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    JAJITA: Kdyby se Dystopik nerozepsal, ještě mu to pochválíš ;).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Asia lajk sladkopalivy kure…

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KAIAFOX: Jo aha. To zjevně i ti v Babicáriu, že?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    JAJITA: Třeba proto, že to Rád jí..?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DYSTOPIK: Ale furt je tamarind fakt kyselej. Mirin vůbec. Jakože ani trošku. No, společně s tím nahrazováním sojovky babicovina non plus ultra :⁠-⁠D. Ale tak jestli ti to chutná...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SALVATOR: ta co jsem použil byla hodně sladká
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAJITA: přiznávám, že dle mého jemnocitu je to přesně do babica styl. nemám, dám tam tohle a může to skvěe fungovat, jen třetinu ingrediencí neznám, takže vůbec nevím, jak to chutnalo
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Proč si někteří pletou auditko Rádi jíme a Babicárium?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DYSTOPIK: Tvl nahradit sladký rejžový víno kyselou tamarindovou pastou? Pěkně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam