• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Taky jsem vařil vajíčka - fotka je už rozhrabaného jídla, všichni jsme se na to hned vrhli (i dítě! Na špenát!)

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: Vajíčko se šunkou, tedy hemenex jsem měla ke snídani s cherry rajčátky a pro cottage bych musela do krámu, tak jsem si uvařila vajíčko na hniličku. :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vrátit se z venku z té zimy a deště a dát si čili a cheesecake. Asi tu zimu nakonec přežiju.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Oranzovy mesic (dostala jsem krepelci vejce, nikdy jsem to nejedla).

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALEXIS: ke kaki jdou skvěle všemožné bílé a krémové sýry i cottage, i vajíčka i šunka.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: díky za nápad na protein k tomu kaki, co jsem si koupila ke svačině. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Listopad je prostě oranžový měsíc.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Krásné barvy.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    U nás dneska taky do oranžová. Mrkvovo batatove pyré a losos.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dekuju, od mistra potesi!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Krásný to máš!
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Valka s dyni. Mozna spis do auditka pred a po. Omluva za nocni fotky, ale nechat to do rana, muzu tak leda narazit novou dyni. H

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Víkend na téma uzený vepř a kysané zelí.
    Zelňača.
    Uzené s lepenicou a švestkovou omáčkou.

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Z_RYBY_KOST: my avokado ououjeme, nejsem uplny barbar. Manzelka je s nim kamos, umí vybrat zralé, dozravajici, delame bud nejake dipy, nebo primo guacamole. Nevim, kdo si ulevil minuskem, reakci jsem myslel tak, ze je opet cas na nakup avokada.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pecku z avokáda jsem nějak s kuchyňským odpadem poslala do kompostu. Kompostem, se kterým se neseru, rozuměj nekatruju, jsem naplnila truhlíky pro přesazení mladých kadeřávků a toskanské kapusty. Pointa je nasnadě, rostlina se zvětšuje na parapetu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Oranžový pátek

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Z_RYBY_KOST: nakrájené avokádo přidávám do vývaru, ale to je až při podávání, přímo tepelně upravit mi to přijde škoda, jednak se ztratí prospěšné látky a taky může při rychlém ohřátí hořknout.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    SAMOUT: Třeba mají ti internetoví kuchaři jednorázové avokádové nože :D
    Já tu pecku z nože pak sklepnu/srazím o hranu kompostové misky. A jo, někdy to jde trochu hůř, když se do tý pecky moc rozmáchnu.


    Zkoušel jste někdo avokádo tepelně upravit?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    BRUKEV: mám jeho chuť fakt ráda. Taky by mělo být poměrně dost zdravé, má ty správné tuky a vitamíny a tak. Ale kupovala jsem ho dost výjimečně, není mi zrovna sympatické, že se vozí z daleka a jeho pěstování je tak trochu ekologickej průser.
    No. Ale dítě to rádo. A tak ho teď občas kupuji.
    A buď ho jím jen takhle nebo ho dávám na tmavý chleba, se solí a pepřem a někdy i plátkem sýra. Super je samozřejmě guacamole.

    Pokud s ním nemáš zkušenost, tak doporučuji připlatit za "ready to eat". Někdy je těžké trefit dobře zralé a akorát měkké, avokáda jsou typická fázemi tvrdý, tvrdý, tvrdý, tvrdý, na vyhození...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Z_RYBY_KOST: "Nuz zaseknu do pecky". To je figl vsech televiznich a internetovych kucharu. Zajimavy je, ze nikdy neni ve videu videt jak tu pecku z toho noze sundavaji. Tuhle jsem na to musel vzit palicku na maso. Asi mam moc ostry noze, ktery zajedou prilis hluboko 😀.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam