• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a likviduji rajčata, takže vepřové plecko dušené na zelenině a k tomu drcené brambory s česnekem, potřené směsí koření a sýrem.
    Na večeři upražená rajčata s paprikou a pečeným lilkem na suchých topinkách, potřených česnekem + jamón (dorazilo překvapení ze Španělska).

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Neděle - čeká nás zběsilý týden - toustový chléb se zakysankou + rohlíky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Zima u nás zase tlačí do pečení. Sobota - skořicové šneky, menší dávka s Nutellou + pusinky = školní jarmark.

    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    já vám chci strašně poděkovat..
    úplně mi fakt pár měsíců není dobře a mám problémy jíst.. ale pokaždé když sem vlezu, podívám se na tu spoustu jídla, který voní i přes monitor, tak si pak jdu něčeho zobnout..
    teda kolikrát bych si dala něco odsud, ale i tak mě ty obrázky donutí jít se najíst a za to vám všem díky..)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A ještě vrabce.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zima mě nutí vařit silné věci

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Cibulačka.
    Velmi dlouho pečené vepřové z CrockPotu se zelím. Knedla netřeba, ani muž nevyžadoval.

    KAREN
    KAREN --- ---
    JAJITA: Farmářský nebo domácí...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jsem líný dělat něco složitějšího, ale tak živiny v tom jsou... včera jsem osmahnul zeleninový základ, pak ho mixnul, naředil, stříkl do toho sójovku, opepřil osolil, nakrájel na kousky kuřecí prsa a nechal to pod pokličkou naslabo "louhovat" až do dneška. Pak jenom rýži a hotovo. Prsa jsem samozřejmě krájel lžící :-)




    A k večeři jsem se pokusil o pomazánku z červené řepy a tofu:

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: taky to tak dělám, místní asijská restaurace to jistí :)

    ZAREK
    ZAREK --- ---
    JAJITA: Globus ma na svym kurecim pultu dost giganticky kurata.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: Oponuješ čemu? Já jsem to nikdy nedělal, ty jo? Říkají tomu spatchcocked chicken roast, žádné poházené kousky https://www.youtube.com/watch?v=NEnspx_swqU&ab_channel=EatingWell

    Ten recept simulující Hazan už nenajdu, ale v principu bys měl dostat rovnoměrněji upečené kuře s lepší kůží, vyzkouším a přijdu referovat, jinak souhlasím s tou šťávou v původním receptu, taky to mám rád.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Smím dotaz? Kde v obchodě! běžně berete ta 2,5kg kuřata?
    Kupuju kuře do max 1 400 g.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ONDRAT: tak tady oponuji. Kure s citrony dle MH delame hodne casto. A pecene vcelku s citronem uvnitr je to opravdu jine. Prijde mi stavnatejsi a takova ta emulze vypecene stavy a citronu mnohem kompaktnejsi, jemnejsi, nez kdyz se delaji kousky prohazene s citronem.
    Je to muj nejoblibenejsi recept na kure, vyzkouseli jsme ho v ruznych variantach, ale vcelku chutna nejlepe.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FERRYH: Ta velká peču rozpůlená (rozkrojem dolů do mísy) klasicky na másle s Harísou nebo jednoduše jen osolené s paprikou.
    Kdysi je taťka pekl potřená vegegou, to už si nelajsnu. Ale objevila jsem bez přidané chemky u nás ve zdravé výživě pytlíky s názvem "Vegetka". A jako dobrý to je :)
    FAT
    FAT --- ---
    Díky všem, vyzkouším a dám vědět výsledek.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FAT: pokud budes zkouset to pulene kure na soli, tak pak dej vedet jak to dopadlo, co do ztraty stavnatosti ...
    ...........
    mam take problem s obrima kuratama, pro jednoho cloveka ;O( a ty mrnave zlute mi moc nechutnaji...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FAT: dělám normálně celý život jenom stehna na soli v Remosce a je to úplně ok. Důležitý je mít na tom tu kůži, protože ta se vypeče na šťávu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FAT: Věřím tomu, že ne. Viděl jsem teď nedávno recept na kuře podle M.Hazan, kdy se kůře rozpůlilo a pod něj nakladli citróny a bylinky s tím, že šťávy zase navzlínaj nahoru, to mě zaujalo.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    FAT: Kure na soli jsem uspesne pekla i jako kusy kurete na pekaci, pulku kurete v celku jsem nezkousela
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam