• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Tak dva dny marinuju vykostěné, s naříznutým krupónem a zabalené ve folii, a pak jde do pomalého hrnce. Nevařím ve vodě. Ve finále jde rozbalené na placato do trouby pod horní spirálu.
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Je to z Kuchařky pro dceru.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Mně ten tvůj odkaz nejde otevřít, ale pomalé pečení tomu kolenu jen prospěje.
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Jo, ale nemám pomalý hrnec. A v tom receptu co jsem dával, je to nějak ošetřené tím pečením na 120°
    Neházím koleno do obilí a budu hledat dál.
    :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: ID Kochanskou si vyfiltruj ;-)
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    XCIDER: Kdyz ho misto predvareni budes sous videovat, tak se to dostane i do masa.
    FAT
    FAT --- ---
    Já jsem při hledání našel tenhle recept. Co vy na to?

XCIDER
    XCIDER --- ---
    LYNCH: ne. ale vzhledem k tomu ze vetsinou ho lidi vari v celku, si nemyslim ze by to mohlo ovlivnovat cokoliv jinyho nez tu kuzi navrchu, popripade maso na rezny plose. Ten vyvar teda byva super zelatinovej, takze je mozny, ze nepredvarena kuze bude jeste vetsi zvejka nez predvarena. Vzhledem k tomu, ze tuhle partii vynechavam me to netrapi :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    párkrát už jsem četl, že předvářením koleno ztrácí chuť. Řešíte to někdo?
    FAT
    FAT --- ---
    Měl jsem v hlavě černé pivo, med a ??? Ale jsem přístupnej všemu...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FAT: ja potiram smesi sojovka+med+cesnek. Pokud chces palive, vraz tam nejaky chilli, volil bych pastovitou formu (napr. takova ta madarska pasta)
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, někdo nějaký osvědčený recept na pečené koleno? Záměr je nejdříve ho uvařit společně s cibulí, česnekem a kořením, nechat vystydnout, vykostit a potom upéct. Ale jak ho před pečením namarinovat? Snáším i příjemně pálivé a pikantní.
    Díky moc za inspiraci.
    :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Do trojkombinace barev jsem dělala aj dýňový zelí.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Kedlubnový zelí znám od dětství, doma bylo v repertoáru. Obzvlášť giganty se takto zpracovávaly.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: OKEJ! :O)
    jinak znas kedlubnu a la zeli? nekde jsem kdysi nasel ten recept a zkusil k pecenemu veprovemu (krkovicka) a bylo to velice slusne!! ... tvuj napad s dvojkombinaci zeli - repa se mi moc libi a mozna bych zkusil i trojkombinaci?
    mnam! uplne mi tecou sliny ... ;o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Řepu zkus, byla s červeným vínem a červenou cibulí, balsamicem a trochou křenu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Umím hodně variant bezobilných knedlí, ale po vánočním maratónu v kuchyni jsem s na třetí druh mohla víš co... Spolustolovníci měli brambrorovej i kynutej.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    repa a la zeli? zajimavej napad... :O)
    ale poruseni tradice a ty NE-knedle jsou vymluva! 😊 knedle se daj i bezlepkove a prave ty nejchutnejsi, ty bramborove, ne?
    Nevim to z praxe, ale nekde jsem to jen videl... :O) Vlastne joo! jedl sem ty bramborove bezlepkove knedle, ale plnene uzenym ... nebylo to spatne! jen trosku lepkavejsi, nez sem zvyklej :O)

...jinak okej, kazdemu podle sveho... jen me to trhalo srdicko - takova krasna kacenka a zelicko (a repa!! sakra, to musim nekdy zkusit!!) a zadnej knedlicek... ;O)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Lepkovou knedlu já nesmím a omastkem jsem to pak polila. To červený zelí je fskutečnosti řepa. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: dvoubarevne zeli = LUXUS!

...ale vycitave pravim: kde je sakra nejake knedlo a mastna stavicka?!? 😢
    🤔😉
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam