• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: V úzké nádobě pomalu zvedat tyčák. To vychytáš. Jde to aj z vajca z lednice.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Spíš řeším veterinární kontrolu.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    když jsme u toho, dělávám domácí majonézu nebo jsem spíš dělal :(.. poslední tři pokusy mi prostě nezhoustla. vejce měly pokojovou teplotu, ale at sem delal co sem dělal ruka by mi upadla ..vejce byly povětšinou čerstvý domácí
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: pockej, ja mam celou dobu za to, že špatný žloutky budou mít spíše vejce z velkochovů
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já vždycky radši bílky s cukrem = sníh 🤤
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    To je hlavně z Děti z Bullerbynu :-) tam na to chodily za dědečkem :-) nosili mu cukrkandl a šlehali žloutky s cukrem :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACID: Píše se, že syrová vejce jsou bezpečná 9 dní od snůšky. Ale na majonézu někdy emulguju i starší, i když se snažím mít čerstvá orazítkovaná. Domácí vždy tepelné upravuju.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ACID: ne. Nikoliv ze strachu, ale proto, že mě to chuťově neláká.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BRUKEV: jako na syrovej žloutek s cukrem si taky vzpomínám, hrozně dobrý, jestli to ovšem máma dávala při nějaký nemoci nebo co, já už nevím :D
    ACID
    ACID --- ---
    BRUKEV: jako chceš říct, že když se peče, tak si nedloubneš do ušlehaných žloutků nebo vajíček s cukrem?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Moje babi zas delala tasticky z nudloveho testa plnene povidlama. Polito maslem, zadrobeno trochou tvarohu. Dodnes slintam, jen na to vzpomenu.

To mi pripomina, ze jsem od ni dostaval i syrovy zloutek rozmichany s cukrem. Jidaval a doporucoval to prej nejaky ucitel operniho zpevu u nas.
    Dneska by na ni asi zavolali OSPOD, ale ja se toho tehdy mohl uzrat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    cibulačka doplněná opečeným celozrnným toasťákem s čedarem k večeři
    /keramická miska vlastní tvorby, moje oblíbená :)/

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: jo, to zvládne :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: těsto jako na bramborový knedlík a ušoulá se to v ruce na tvar šiška. Dají se vařit - do vroucí osolené vody, čekat až vyplavou, nebo opéci na tuku asi 6- 8 minut.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MOODYCAT: to asi jo :) navrhnu mu to. Bez legrace.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GRANTORINO: Kdyz si takhle vymysli, tak se je prece muze taky naucit sam.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GRANTORINO: jsou ze standardního bramborového těsta
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SAMOUT: když škvařím sádlo, po vybrání sádla i škvarků do sklenic na tu zbylou škvarkovou drť s trochou sádla na dně litiňáku vyklepnu buď tohle, nebo ty hubený špecle, opeču, sůl, pepř a je to skvělý i samotný.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Ty jsou az prekvapive dobry. Opekli jsme si je na sadle ke kachne se zelim, a lahoda velika.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Náročný den přede mnou, velká snídaně ve mně.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam