úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
rozbalit záhlaví
XAJA
---
---
10:10:36 20.2.2025
BRUKEV
: tak to este mozno "lekvártašky":)
(a teda vcera som si ich musela vecer urobit:)
BRUKEV
---
---
7:30:14 20.2.2025
1 odpověď
+1
XAJA
: babi byla z Makova, takze poptam maminy, jak se tomu rikalonu nas. Ja uz si to nevybavim.
KOCHANSKA_CH
---
---
7:11:41 20.2.2025
LYNCH
: Tlak, teplota, rosný bod, okluzní fronta. :-)
XAJA
---
---
23:26:39 19.2.2025
1 odpověď
+1
BRUKEV
:
tak sa na zapadnom slovensku volaju pirohy plnene lekvarom (z rezancoveho aj zemiakoveho cesta)
BRUKEV
---
---
22:42:27 19.2.2025
1 odpověď
+1
XAJA
: perky byl pro me doteraz neznamy nazev.
FERRYH
---
---
21:52:05 19.2.2025
GRANTORINO
: mozna ... ja to taky delal v kompotove sklenici, co pekne sedla na mixer :O)
Z_RYBY_KOST
---
---
21:51:46 19.2.2025
1 odpověď
+23
Srnčí guláš, polentové knedlíky, hrušky na víně a domácí rybíz a lá brusinky.
GRANTORINO
---
---
21:33:35 19.2.2025
1 odpověď
+1
LYNCH
: možná zkusit zavařovačku takovou tu 0,7 od zelí nebo medu. Občas jsem tím nahrazovala tu originální úzkou nádobu k mixéru....
LYNCH
---
---
21:22:26 19.2.2025
FERRYH
: taky jsem je nechával "zahřát"... mě spis nejde do hlavy proč osvědčený postup najednou nefunguje, zkusim to jinak
FERRYH
---
---
21:08:55 19.2.2025
1 odpověď
+1
Rychlý recept na domácí majonézu
https://www.youtube.com/watch?v=aBPBjJyBKqY
LYNCH
: ted vyzkousene! mel sem chut si udelat dobrou majolku z dvou vajec a z pulky pak tatarku na varene brambory s cesnekem + zrovna dopekanou vep. panenku
jde to fakt silene rychle a spolehlive... akorat sem vyndal vejce z lednice uz pred pul hodinou at nejsou moc ledove... (mozna mas taky ty vejce moc studene?)
XAJA
---
---
21:06:40 19.2.2025
1 odpověď
BRUKEV
: lekvarove perky! milujem doteraz. s tvarohom, orechami, makom alebo struhankou.
Tradičný RECEPT NA LEKVÁROVÉ PERKY BEZ ZEMIAKOV: Tak božské!
https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/jednoduche-bozsky-dobre
-tradicny-recept-lek
varove-perky-bez-zem
iakov-milujeme
LYNCH
---
---
20:58:50 19.2.2025
2 odpovědi
taky nemam vhodnou nádobu, onehda jsem žloutky zkousel takto zachranit a nebyla šance
LYNCH
---
---
20:53:27 19.2.2025
1 odpověď
KOCHANSKA_CH
: jenže mě to tim tycakem nebavi haha spis nechapu proci to najednou nejde, stve mě to
KOCHANSKA_CH
---
---
20:50:14 19.2.2025
1 odpověď
LYNCH
: V úzké nádobě pomalu zvedat tyčák. To vychytáš. Jde to aj z vajca z lednice.
KOCHANSKA_CH
---
---
20:48:30 19.2.2025
+3
LYNCH
: Spíš řeším veterinární kontrolu.
LYNCH
---
---
20:24:04 19.2.2025
1 odpověď
když jsme u toho, dělávám domácí majonézu nebo jsem spíš dělal :(.. poslední tři pokusy mi prostě nezhoustla. vejce měly pokojovou teplotu, ale at sem delal co sem dělal ruka by mi upadla ..vejce byly povětšinou čerstvý domácí
LYNCH
---
---
20:20:39 19.2.2025
1 odpověď
KOCHANSKA_CH
: pockej, ja mam celou dobu za to, že špatný žloutky budou mít spíše vejce z velkochovů
QUANTI
---
---
20:19:41 19.2.2025
Já vždycky radši bílky s cukrem = sníh 🤤
RUTHLESS
---
---
20:12:01 19.2.2025
+2
To je hlavně z Děti z Bullerbynu :-) tam na to chodily za dědečkem :-) nosili mu cukrkandl a šlehali žloutky s cukrem :-)
KOCHANSKA_CH
---
---
20:00:11 19.2.2025
1 odpověď
ACID
: Píše se, že syrová vejce jsou bezpečná 9 dní od snůšky. Ale na majonézu někdy emulguju i starší, i když se snažím mít čerstvá orazítkovaná. Domácí vždy tepelné upravuju.
BRUKEV
---
---
19:48:53 19.2.2025
ACID
: ne. Nikoliv ze strachu, ale proto, že mě to chuťově neláká.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam