• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: v době mého dětství se žloutky s cukrem doporučovaly, aby děti dobře prospívaly. Ale to bylo tak dávno, že se musely používat vejce od pterodaktylů, ptáci ještě nebyli na světě.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ACID: Proc by nekdo jedl syrovy zloutky?
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV: tak to este mozno "lekvártašky":)

(a teda vcera som si ich musela vecer urobit:)
    WERKA
    WERKA --- ---
    BRUKEV: Taky pamatuju z dětstv. Oboje - jak taštičky, tak žloutek s cukrem (u nás se do něj ještě dávalo někdy trochu kakaa)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Z_RYBY_KOST: K tomu rybízu… u nás v rodině je populární “rybrus”. Dokonalá vec.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    XAJA: babi byla z Makova, takze poptam maminy, jak se tomu rikalonu nas. Ja uz si to nevybavim.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Tlak, teplota, rosný bod, okluzní fronta. :-)
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV:
    tak sa na zapadnom slovensku volaju pirohy plnene lekvarom (z rezancoveho aj zemiakoveho cesta)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    XAJA: perky byl pro me doteraz neznamy nazev.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GRANTORINO: mozna ... ja to taky delal v kompotove sklenici, co pekne sedla na mixer :O)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Srnčí guláš, polentové knedlíky, hrušky na víně a domácí rybíz a lá brusinky.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LYNCH: možná zkusit zavařovačku takovou tu 0,7 od zelí nebo medu. Občas jsem tím nahrazovala tu originální úzkou nádobu k mixéru....
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FERRYH: taky jsem je nechával "zahřát"... mě spis nejde do hlavy proč osvědčený postup najednou nefunguje, zkusim to jinak
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Rychlý recept na domácí majonézu
    https://www.youtube.com/watch?v=aBPBjJyBKqY

LYNCH: ted vyzkousene! mel sem chut si udelat dobrou majolku z dvou vajec a z pulky pak tatarku na varene brambory s cesnekem + zrovna dopekanou vep. panenku
    jde to fakt silene rychle a spolehlive... akorat sem vyndal vejce z lednice uz pred pul hodinou at nejsou moc ledove... (mozna mas taky ty vejce moc studene?)
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV: lekvarove perky! milujem doteraz. s tvarohom, orechami, makom alebo struhankou.
    Tradičný RECEPT NA LEKVÁROVÉ PERKY BEZ ZEMIAKOV: Tak božské!
    https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/jednoduche-bozsky-dobre-tradicny-recept-lekvarove-perky-bez-zemiakov-milujeme
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    taky nemam vhodnou nádobu, onehda jsem žloutky zkousel takto zachranit a nebyla šance
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: jenže mě to tim tycakem nebavi haha spis nechapu proci to najednou nejde, stve mě to
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: V úzké nádobě pomalu zvedat tyčák. To vychytáš. Jde to aj z vajca z lednice.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Spíš řeším veterinární kontrolu.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    když jsme u toho, dělávám domácí majonézu nebo jsem spíš dělal :(.. poslední tři pokusy mi prostě nezhoustla. vejce měly pokojovou teplotu, ale at sem delal co sem dělal ruka by mi upadla ..vejce byly povětšinou čerstvý domácí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam