• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAREN: jogurt se dává do těsta, aby bylo víc vláčné
    KAREN
    KAREN --- ---
    SPIKE411: Ten recept jsem nedávno taky studovala. Na mě právě moc moučnej, ale zarazil mě tam ten jogurt - to je k podávání, nebp se to fakt míchá do tý drobenky??? Má to nějakej úžasnej efekt, kterej mi uniká?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KAREN: Já kdysi dělal podle tohoto, jen místo švestek jsem použil blumy.

    Švestkový crumble | KITCHENETTE
    https://kitchenette.cz/clanek/90-svestkovy-crumble
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KAREN: ja teď nacpal přibývající ovoce do pečeného tvarohu od Iluze a je to super. Oproti jejímu receptu jsem přidal i tvrdý nadrobeny tvaroh.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Mám hromádku "mirabel" od sousedky (mně to připomíná ryngle jak z oblíbenýho kompotu ze školní jídelny).
    Asi z toho prozměnu udělám crumble, jen bych ráda tentokrát něco lepšího než klasickou moučnou sypkou drobenku jak posledně a předposledně (míchala jsem to jednou s kokosem, podruhý se sekanejma mandlema) - co doporučíte za kombinace/recept, prosím? Klidně úplně bezlepek, hlavně ať to dobře chutná, funguje i vypadá.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Vhodné jako lehká letní strava
    Jablková šarlotka, Recepty na koláče | Tortyodmamy.sk
    https://tortyodmamy.sme.sk/recept/kolace/jablkova-sarlotka
    BARTOK
    BARTOK --- ---
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Sunka, vajce, mouka a nejakej sejra.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Presne , placatej bavorskej vdolecek
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Tak to je takovej vdolek vlastne, ne? :-) nizsi vdolek
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nekdy zkuste langos s povidlama a hustou zakysanou smetanou.
    Zni to divne, ale je to luxus.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    QUANTI: to chápu. Já si dám langose na chuť cca 1x za dva roky a mohu sníst max půlku. Zásadně jen s česnekem a se sýrem, ten laciný kečup, co na to dávají, chuť spolehlivě zabije.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Raňajky

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ach jo, já už tak dvacet let langoše, topinky v oleji a další smaženosti prostě nepozřu... většinou nelituju, ale kvůli vám mám chuť na langoš :)))
    VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    FERRYH: to+ kvalitní kečum a 40% eidam… ve stánkách je většinou nějaký hnusný ARO kečup a to se nedá prostě…
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ILLUZE: souhlas ... me se take doma vzdy vyvedou a jsou na rozdil od tech ze stanku i vic nafouknute a krupave ...
    podle me je figl v tom ze se do panvicky dava vetsi vrstva oleje (ale ne zas tolik jako ve fritaku ;O) a ten olej musi bejt FAKT rozpalenej... skoro az ze "cudi" - a me navic prvni smazenej langos nechutna a je "divnej" za dokonale povazuji az ty dalsi... :O))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A klasická rýžová s naloveným ovocem ze zahrady ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Odbočím od langošů. Kaše ,-)
    Začala jsem do nich přidávat při vaření ovoce a jako jsou výborné ,-)
    S jahodami a meruňkami.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Koukám, že to je rok ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Jako naprosto v pohodě. Vyfiltruj si tu mé fotky.
    A nejsou ani nějak mastné.

    P. S. Ve friťáku jsem je nikdy nedělala, na stáncích mi nechutnají. Přijdou mi až moc mastné, navíc málokterý stánkař umí vychytat slanost těsta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam