• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    PRAASHEK: snedla ji to moje sestra a jeji deti k obedu :/
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LOJZEE: no a jak to dopadlo? :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DOCKINEZ: ovšem to je klasický mátový čaj z čerstvý máty
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FRENNET: V přední uličce nahoru, blonďatá, strhaná paní, pult začíná hromadou brambor. Příště mrknu na jméno.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zaujalo mě to listí v hrníčku.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: *a to je rybí omáčka děsně slaná, arašídy pražený slaný, nějakej asi jakože špenát spařený, polívka, dvě kuličky z masa, vepřové takové výpečky,, ryba a kus tofu plněný masem a miska rýže, dobrý to bylo a baví mne to míchat
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Zkouším novej foťák v telefonu, denní menu v Sapě v Lotusu :) bez filtru

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KOCHANSKA_CH: mas konkretniho prodejce?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Mám hlad, tady bych si určitě vybrala :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ve středu už budu na bramborách. Mám plný sklep.
    Japonci je vaří jako zeleninu, pár kousků k něčemu a ještě jdou vždy do sladka. Nebo takový bramborový salát, ale brambory jsou nasladla kaše a v tom kousky zeleniny. Jiné jsme nepotkali.
    MARTINA00
    MARTINA00 --- ---
    Sama smotla..

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Chodím si pro výborný brambory na Zelňák. Furt si v Japan? Expo bylo?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: Já dávám protlak nebo měkký rajčata ze zahrádky, ale srdcaři prej přísahaj na ARO kečup v akci! :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: protlak! To proto nemám autentický kaťák, protlak jsem nedávala.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: Zvlášť. Nejdřív po částech maso (většinou tak na 3-4 várky), pak maso stranou a na tý samý pánvi dělám zeleninu. Před koncem vrátím maso, promíchám, ochutnám, doladím rybí omáčkou a fakultativně rejžovým octem a fertig. Prostě postup jako na kaťák, akorát se sójovkou a bez protlaku :DDD
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: já bych si dala brambory...
    Dneska ramen, bylo v něm od všeho trochu. To doma někdy zkusím.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: a smažíš maso a zeleninu zvlášť nebo nějak dohromady?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hřbet z jelena se švestkovou.

    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: ja driv daval, je to takovy prijemne oslizly, lip to klouze do krku a asi to i lip drzi chut a evidentne i barvu, asi zas zacnu davat (solamyl)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOJZEE: No to je ironie, že já dal škrob dneska poprvý v životě :D

    Jinak taky nedávám, protože ho doma ani nemívám. Ale teď ho zrovna manželka na něco potřebovala, tak jsem ho zkusmo zabavil a použil. A jo, je to jiný (neumím v tuto chvíli říct, zda lepší).
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: dik za odpoved, ja totiz ten skrob nedavam a pak je to vzdycky svetly a tuhle krasnou barvu to nechytne, to bude asi tim a nebo davam malo sojovky) nedavno jsem marinoval pres noc v oleji a trochu sojovky a zazvoru a cesneku a maso bylo super, ale tahle barvicka tomu chybela.. btw zazvor/cesnek/sojovka je takova svata trojice pro me, obcas jeste chilli, zaklad kazdy cajny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam